GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο από την ώρα της εκτόξευσης των πυραύλων στη Συρία

Πενήντα εννέα πυραύλους Τόμαχοκ εκτόξευσαν οι ΗΠΑ στο συριακό έδαφος, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου. «Οι πύραυλ...


Πενήντα εννέα πυραύλους Τόμαχοκ εκτόξευσαν οι ΗΠΑ στο συριακό έδαφος, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
«Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ» δήλωσε.
Η συριακή κρατική τηλεόραση σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η «αμερικανική επιθετικότητα» στοχοποίησε μια συριακή στρατιωτική βάση με «έναν αριθμό πυραύλων».
Σύμφωνα με πηγές από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την επίθεση είχε ενημερωθεί η Ρωσία μέσω της ειδικής «κόκκινης γραμμής» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.
Κατά την ίδια πηγή η εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκε σημαντικό πλήγμα στις υποδομές και τα αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας.
Όπως ανακοίνωσε από τη Φλόριντα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, στον Ντόναλντ Τραμπ δόθηκαν τρεις επιλογές προκειμένου να απαντήσει στη Συρία για την επίθεση με χημικά όπλα με τον αμερικανό πρόεδρο να ζητά να επικεντρωθούν στις δύο από αυτές με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται χθες Πέμπτη.
Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται, επίσης, να δηλώνει ότι η επίθεση έχει ολοκληρωθεί, μέχρι να ληφθεί κάποια περαιτέρω απόφαση αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Ο Τραμπ είπε ότι διέταξε μια στοχοποιημένη στρατιωτική επίθεση σε αεροδιάδρομο στη Συρία από τον οποίο απογειώθηκαν τα αεροσκάφη για μια επίθεση με χημικά όπλα, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία είχε κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.
«Είναι προς το ζωτικής σημασίας συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να προλαμβάνει και να αποτρέπει την διάδοση και χρήση των θανατηφόρων χημικών όπλων», είπε ο Τραμπ.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την σύμβαση για τα χημικά όπλα, και αγνόησε τις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

2 σχόλια

  1. Προβοκάτσιες τών μισθοφόρων τρομοκρατών του Ιμπεριαλισμού! Σύμπτωση (;) των συγκοινωνούντων δοχείων (τρομοκρατική ενέργεια στην Πετρούπολη/Ρωσία, επίσκεψη του κινέζου πρωθυποθργού στης ΗΠΑ και αυτοτρομοκρατική ενέργεια των δυτικής μισθοφόρων στην Συρία)! Το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ ξέρει άριστα όπως και το 2012 τα χημικά είναι από τους μισθοφόρους τρομοκράτες της Ελιτοφασιστικοναζιστικής Δύσης!
    Η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να θέσει εκτός μάχης της επιθετικές βάσεις του κακού! Και μπορεί άνετα να το κάνει!

    Τα ΜΜΕ είναι μέτοχοι στο ψεύδος και στης δολοφονίες των λαών, όπως Λυβία, Ιράκ, Υεμένη, Αφγανιστάν και παντού!

    Αυτή η δολοφονική επίθεση ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

    ΆΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβοκάτσιες τών μισθοφόρων τρομοκρατών του Ιμπεριαλισμού! Σύμπτωση (;) των συγκοινωνούντων δοχείων (τρομοκρατική ενέργεια στην Πετρούπολη/Ρωσία, επίσκεψη του κινέζου πρωθυποθργού στης ΗΠΑ και αυτοτρομοκρατική ενέργεια των δυτικής μισθοφόρων στην Συρία)! Το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ ξέρει άριστα όπως και το 2012 τα χημικά είναι από τους μισθοφόρους τρομοκράτες της Ελιτοφασιστικοναζιστικής Δύσης!
    Η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να θέσει εκτός μάχης της επιθετικές βάσεις του κακού! Και μπορεί άνετα να το κάνει!

    Τα ΜΜΕ είναι μέτοχοι στο ψεύδος και στης δολοφονίες των λαών, όπως Λυβία, Ιράκ, Υεμένη, Αφγανιστάν και παντού!

    Αυτή η δολοφονική επίθεση ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

    ΆΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση