GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση Πούτιν στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίσθηκαν «...


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίσθηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μέρκελ και Ολάντ: Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φέρει «την πλήρη ευθύνη» για τα αμερικανικά πλήγματα που είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού, ως αντίποινα στη χημική επίθεση της Τρίτης για την οποία κατηγορείται το συριακό καθεστώς, τόνισαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
«Ο πρόεδρος (Μπασάρ αλ) Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Μέρκελ και Ολάντ σημείωσαν ότι η Ουάσινγκτον τους είχε ενημερώσει προτού εξαπολύσει τα πλήγματα, ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.

Η αντίδραση της Τουρκίας

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης αποτελούν θετική εξέλιξη.
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή, δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης. «Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», πρόσθεσε.

Ανεβαίνει το πετρέλαιο μετά την επίθεση

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% σήμερα, μετά την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.
Μετά τη δημοσιοποίηση της επίθεσης, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, αυξήθηκαν στα 56,08 δολάρια το βαρέλι, για να μειωθούν αργότερα στα 55,75 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 1,6%.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν αρχικά στα 52,94 δολάρια το βαρέλι για να μειωθούν αργότερα στα 52,61 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 1,8%.

1 σχόλιο

  1. Προβοκάτσιες τών μισθοφόρων τρομοκρατών του Ιμπεριαλισμού! Σύμπτωση (;) των συγκοινωνούντων δοχείων (τρομοκρατική ενέργεια στην Πετρούπολη/Ρωσία, επίσκεψη του κινέζου πρωθυποθργού στης ΗΠΑ και αυτοτρομοκρατική ενέργεια των δυτικής μισθοφόρων στην Συρία)! Το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ ξέρει άριστα όπως και το 2012 τα χημικά είναι από τους μισθοφόρους τρομοκράτες της Ελιτοφασιστικοναζιστικής Δύσης!
    Η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να θέσει εκτός μάχης της επιθετικές βάσεις του κακού! Και μπορεί άνετα να το κάνει!

    Τα ΜΜΕ είναι μέτοχοι στο ψεύδος και στης δολοφονίες των λαών, όπως Λυβία, Ιράκ, Υεμένη, Αφγανιστάν και παντού!

    Αυτή η δολοφονική επίθεση ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

    ΆΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση