GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατροπή - Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit

Η πλειοψηφία των Βρετανών μετανιώνει για την ψήφο υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα...


Η πλειοψηφία των Βρετανών μετανιώνει για την ψήφο υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του YouGov που δημοσιεύονται σήμερα στους Times.
Απαντώντας στην ερώτηση «Αναδρομικά, πιστεύετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε δίκιο ή άδικο που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ;», το 45% απαντά ότι μετανιώνει για την επιλογή αυτήν, το 43% εξακολουθεί να την εγκρίνει και το 12% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πλειοψηφία ανθρώπων που λένε ότι το δημοψήφισμα έδωσε κακό αποτέλεσμα», σχολιάζουν οι Times, απόδειξη ότι το θέμα εξακολουθεί να διχάζει την χώρα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 85% όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένο με την επιλογή του, ενώ το 89% όσων ψήφισαν υπέρ της παραμονής θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έπρεπε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες, το 39% θεωρεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι όταν βρισκόταν εντός της Ένωσης, το 28% θεωρεί αντίθετα ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί.
Οι Βρετανοί πιστεύουν σε ποσοστό 36% ότι η χώρα τους θα έχει περιορισμένη επιρροή στον κόσμο μετά το Brexit , έναντι του 19% που θεωρεί ότι θα αυξήσει την παγκόσμια επιρροή της.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση