GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Και η COSCO στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

Το λιμάνι του ΟΛΘ δεν είναι τυχαίο λιμάνι, ούτε σε τυχαία γεωστρατηγική θέση. Για την COSCO παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς η μεγάλη να...

Το λιμάνι του ΟΛΘ δεν είναι τυχαίο λιμάνι, ούτε σε τυχαία γεωστρατηγική θέση. Για την COSCO παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς η μεγάλη ναυτιλιακή συμμαχία που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με την CMA έχει στόχο να ελέγξει ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τους δίνει πολύ εύκολα αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου η COSCO και η CMA υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της στρατηγικής τους εταιρικής σχέσης σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Έτσι δημιουργήθηκε η Ocean Alliance.

Η Γαλλο-Γερμανικών συμφερόντων CMA δεν είναι κάποια τυχαία ναυτιλιακή εταιρία. Στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο όπλων. Για περισσότερες πληροφορίες περί αυτού του θέματος, δείτε ΕΔΩ σχετικό θέμα μας.
Η συμμαχία αυτή είναι τεραστίων γεωπολιτικών διαστάσεων. Το δίκτυο των τερματικών σταθμών της COSCO εκτείνεται σε περισσότερα από 30 λιμάνια παγκοσμίως, καλύπτοντας μεταξύ άλλων τις πέντε κύριες οδικές αρτηρίες κατά μήκος της κινεζικής ακτής, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Ευρώπης, της Μεσογείου (εκεί παίζει στρατηγικό ρόλο η Θεσσαλονίκη και ο ΟΛΘ) και της Μαύρης Θάλασσας.

Το πρόβλημα όμως για την Ελλάδα είναι το εξής. Τη στιγμή που τα δύο σημαντικότερα λιμάνια της χώρας είναι στα χέρια Γερμανικών και Κινεζικών συμφερόντων, και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μαζί με τα περιφερειακά είναι στην κατοχή Γερμανικών εταιριών, δημιουργείται ένα de facto μονοπώλιο που μπορεί μεν να μην είναι παράνομο, όμως είναι ανήθικο για μια χώρα που με τέτοια γεωστρατηγική θέση θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Όλοι οι διαμετακομιστικοί κόμβοι της χώρας είναι στα χέρια ξένων συμφερόντων. Το Ελλαδικό πολιτικό σύστημα τα ξεπουλήσει όλα, και η χώρα έχει ξεμείνει από “γεωπολιτικά χαρτιά” που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το ρόλο μας στην περιοχή...

1 σχόλιο

  1. Δεν είναι υπέρ του Σαββίδη η τροπολογία αυτή!!!!!!!

    Η τροπολογία αυτή βγάζει ΛΑΔΙ άλλους που χρωστάνε τα χρήματα που ΚΛΕΨΑΝ και ΚΛΕΒΑΝ "Νόμιμα" από τον Ελληνικό Λαό! Και βρήκαν κάποιο φιλότιμο και ψώνιο πατριώτη ως βιτρίνα!

    Το τι θα του φορτώνουν μετά ούτε ο Θεός... το ξέρει!

    Θα πάει σαν το σκυλί σταμπέλι!
    Ούτε μπορείς να φανταστείς τι είδους Σκατά είναι Αυτοί!

    Εδώ Έναν Λαό κατάστρεψαν εσένα ...!

    Ιβάν Πρόσεχε μην Σου φορτώσουν και ... Εθνική Προδοσία!!!
    Σαββίδη μπορείς να έχεις λεφτά αλλά δεν έχεις ... μυαλά δίπλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση