GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ! ΒΓΗΚΕ (από το Βέλγιο!) το πρώτο exit poll για τις γαλλικές εκλογές...

Οι Βέλγοι έβγαλαν τα πρώτα exit polls!  Το κρατικό δίκτυο του Βελγίου RTBF - που δεν δεσμεύεται από τη γαλλική νομοθεσία - έδωσε το πρώτ...

Οι Βέλγοι έβγαλαν τα πρώτα exit polls!
 Το κρατικό δίκτυο του Βελγίου RTBF - που δεν δεσμεύεται από τη γαλλική νομοθεσία - έδωσε το πρώτο exit poll για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το RTBF:
Εμανουέλ Μακρόν 24%,
Μαρίν Λεπέν 22%.
Φρανσουά Φιγιόν 20,5%
Ζαν Λυκ Μελανσόν 18%.




Τα γαλλικά exit polls θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 20:00 ώρα Γαλλίας.
Το ίδιο το βελγικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι τα exit polls δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα αλλά εικόνα της στιγμής.

Εξαλλος ο γαλλικός Τύπος με τις διαρροές των Βέλγων
Η εφημερίδα Liberation, σε άρθρο γνώμης, καταγγέλλει τον βελγικό Τύπο γιατί δημοσιεύει exit polls. Γράφει χαρακτηριστικά:
«Οπως το περιμέναμε: ο βελγικός Τύπος δημοσιεύει exit polls. Αλλά επειδή αυτές οι μετρήσεις δεν έχουν πηγή και η Liberation δεν μπορεί να εγγυηθεί την εγκυρότητά τους, σας συνιστούμε να τα λάβετε υπόψιν με μεγάλη προσοχή. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων (BVA, Elabe, Harris Interactive, Ifop, Ipsos, Kantar, Odoxa, OpinionWay, Viavoice) δεσμεύτηκαν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν exit polls την Κυριακή 23 Απριλίου.
«Το συμπέρασμα είναι ότι κάθε αναφορά σε τέτοια exit polls μπορεί να προέρχεται από φήμες και καμία αξιοπιστία δεν μπορεί να τους δοθεί», αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου δημοσκοπήσεων».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η συμμετοχή ανήλθε στο 28,54% στην μητρόπολη, στις 12 το μεσημέρι. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί με 100.000 περισσότερους ψηφοφόρους σε σχέση με το 2012 (28.29%).
Στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος η συμμετοχή ανέβηκε στο 69,42%, λίγο κάτω απο την αντίστοιχη των εκλογών του 2012 (70,59%)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση