GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλικές εκλογές: Συσπείρωση κατά της Λεπέν στον β΄γύρο - Οι εκτιμήσεις των exit poll

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Εμμανουέλ Μακρόν προηγείται με 23,8%, ενώ η Μαρ...


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Εμμανουέλ Μακρόν προηγείται με 23,8%, ενώ η Μαρίν Λεπέν ακολουθεί με 21, 7%.

Επισήμως, πριν από λίγη ώρα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την καταμέτρηση των πρώτων 28 εκατομμυρίων ψήφων η Μαρίν Λεπέν αυτή τη ώρα συγκεντρώνει ποσοσστό 23,6% έναντι του 22,7% του Εμμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, πρόκειται για αποτελέσματα που συμπεριλαμβάνουν τις αγροτικές περιοχές, οι οποίες τείνουν να ψηφίζουν υπέρ της δεξιάς, ενώ οι ψήφοι στις αστικές περιοχές δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί.

Ο υποψήφιος των Γάλλων Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν ακολουθεί με 19,8%. Αν και αρχικά φερόταν να ισοψηφεί με τον Φιγιόν, ο αριστερός υποψήφιος Ζαν - Λικ Μελανσόν υπολείπεται και φτάνει στο 19,2%. Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν συγκεντρώνει το 6,5%.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στη σύγχρονη γαλλική ιστορία, που κανένα από τα μεγαλύτερα κόμματα δεν βλέπει τον υποψήφιό του να περνά στο δεύτερο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση