GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ! ΑΥΤΟΙ οι 3 υπουργοί υπέγραψαν την παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport

Fotis Kollias  Υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων στη Fraport από τους κ.κ. Σπίρτζη, Τσακαλώτο και Καμμένο. Φωτογραφία δε θ...

Fotis Kollias
 Υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων στη Fraport από τους κ.κ. Σπίρτζη, Τσακαλώτο και Καμμένο. Φωτογραφία δε θα στείλουν;
---------------------

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης των αεροδρομίων για 40 χρόνια μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport Greece υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί, Οικονομικών, κ. Ευκλειδης Τσακαλώτος, ο Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης.
Το τίμημα
Ο επενδυτής κατέβαλλε το εφάπαξ τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική οικονομική συμφωνία, στο πλαίσιο του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπει επιπλέον €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατά έτος 28,6% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων. Συνολικά το ύψος των παραπάνω εσόδων θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ στη χρονική διάρκεια της παραχώρησης.
Πλέον του ανωτέρω εφάπαξ και ετήσιου (σταθερού και μεταβλητού) τιμήματος, το Ελληνικό Δημόσιο προσδοκά σωρευτικά φορολογικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη ύψους μέχρι 4,6 δισ. ευρώ.
Οι όροι
Όπως ανακοινώθηκε και από το ΤΑΙΠΕΔ στον ιδιώτη επενδυτή παραχωρείται η χρήση, λειτουργία, ανάπτυξη και εκμετάλλευση των αεροδρομίων για περίοδο 40 ετών. Σε αεροδρόμια υψηλής στρατιωτικής δραστηριότητας (δηλαδή των Χανίων και του Ακτίου) δεν παραχωρείται ο χώρος των διαδρόμων προσγείωσης και των τροχιοδρόμων, ο οποίος και παραμένει στην Πολεμική Αεροπορία, παρά μόνο ο αεροσταθμός και ο χώρος στάθμευσης των αεροπλάνων πολιτικής αεροπορίας, ενώ ο παραχωρησιούχος θα πληρώνει το Δημόσιο για τη χρήση των κοινών υποδομών.
Παράλληλα, εντός των υποχρεώσεων της Κοινοπραξίας είναι να αναβαθμίσει τα αεροδρόμια μέσα στα 4 πρώτα χρόνια της παραχώρησης, ώστε να συμμορφώνονται με τα αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια Επιπέδου C, όπως αυτά καθορίζονται από την ΙΑΤΑ και στη συνέχεια να τα συντηρεί και να διατηρεί αυτά τα επίπεδα εξυπηρέτησης για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης. Οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσει ο επενδυτές περιέρχονται και αυτές στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και επιστρέφουν σε αυτό με τη λήξη της παραχώρησης.
Τα αεροδρόμια
Τα 14 αεροδρόμια που πέρασαν στα χέρια της Fraport είναι:
Tης Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Οι μέτοχοι της Fraport
Κύριος μέτοχος της εισηγμένης Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης (31,35%), ενώ ακολουθούν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης (20,2%), η αεροπορική εταιρεία Lufthansa (8,45%), η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited (5,27%) και οι λοιποί μέτοχοι (34,91%).

5 σχόλια

  1. Σαν να λέμε ο Ωραίος ο Κακός και ο Άσχημος!

    Αλλά εδώ δεν ισχυει αυτό ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΑΝΟΥΣΙΟΙ!!!

    Ωιμε Ελλάς Μια Κατάρα Κουβαλας*!


    * Το είπε το τραγούδι του Τσιτσάνη "Δεν Ρωτήσεις Τόσο καιρό για μένα ... Μα Μια Κατάρα Πάντα θα Σε Δέρνει Του Προδομένος ο Πόνος Της Καρδιάς" Πότε γράφηκε Αυτό;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε τι αξία θα είχαν σήμερα τα… 30 αργύρια του Ιούδα

    Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντάς τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου.
    Αν και η Βίβλος δεν ξεκαθαρίζει από που προέρχονταν τα ασημένια νομίσματα, βάση κειμένων διαφόρων προφητών, ερευνητές πιστεύουν ότι πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ – νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου.
    Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, το σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές ή τέσσερα δηνάρια (το ρωμαϊκό νόμισμα).
    Σύμφωνα με το usay, ένα νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι – σχεδόν 16 γραμμάρια το καθένα – και η σημερινή αξία του θα υπολογιζόταν από 400 έως 500 δολάρια.
    Επομένως, κατά προσέγγιση, τα 30 αργύρια θα είχαν σημερινή αξία περίπου 12.000 δολαρίων ή 15.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε κάνεις σημαντικό λάθος στον αριθμητικό υπολογισμό σου για τα 30 Αργύρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Τσιπρα, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Σημίτη τους τελειώνουν με ένα καλό απόθεμα στην πάντα οι δυνάστες ΣΑΣ.. Εκτός αν πιστεύετε ότι υπάρχει δημοκρατία;;; ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΆ ΤΑ ΚΛΙΜΆΚΙΑ..

    Τα κλιμάκια που έχουν ανάπτυξη οι πολυεθνικές κάνουν παπάδες, μουφτήδες, θεούς και διαόλους, [ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ] αρχίζει σιγά σιγά να παρουσιάζει το πρόσωπο του ο ΝΕΟ ΝΑΖΙΣΜΟΣ της πολυεθνικής..

    Έχουν πολλούς τρελάρες παντού για να διαλύσουν ΌΛΟ τον πλανήτη ..Ντόναλντ Τραμπ, Πούτιν,Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νικολά Μαδούρο , Άνγκελα Μέρκελ Μαρίν Λεπέν ,σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν τοποθέτηση και από ΕΝΑ μαλάκα ΚΑΙ του έχουν δώσει να κρατά από ένα κουτάκι σπίρτα μέσα στην αποθήκη με το μπαρούτι..

    Όχι δεν την ξέχασα την Κίνα ίσα ίσα ΣΉΜΕΡΑ διαθέτουν την μεγαλύτερη τεχνογνωσία και τον μεγαλύτερο στρατό με 1 τρισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια ανθρώπους,έτσι μπορούν να διαλέξουν με όποιο μέρος του πόλεμου θα έχουν τα περισσότερα κέρδη...

    Ούτε την Αγγλία ξέχασα,γνωρίζοντας ότι διαθέτη τους καλύτερους διπλωμάτες αιώνες τώρα... γιαυτό έφυγε από τον εναγκαλισμό της Ε.Ε. ΏΣΤΕ να διοργάνωση και που διοργανώνει αθόρυβα την ΆΜΥΝΑ της ,γνωρίζοντας την γεωγραφική της θέση ως ένα μεγάλο νησί. και ΜΗΝ δίνοντας αναφορά σε ΚΑΝΈΝΑ το τι κίνησης άμυνας κάνει μέσα στο έδαφος της , ΏΣΤΕ την κατάλληλη ώρα και στιγμή να τα παρουσιάσει ....

    Επίσης μόνο όσοι κλείνουν τα μάτια δεν βλέπουν το θρησκευτικό πάθος [από όπου και αν προέρχεται] που το βάζουν σχεδόν ΌΛΟΙ τεχνηέντως στο ΜΕΓΆΛΟ κόλπο της γενικής σύρραξης, ΔΙΌΤΙ έτσι θα καθιδρυθεί η μονό θρησκεία.. Και μετά από ΌΛΑ αυτά θα έλθει η ανάπτυξη...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    (Ας ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ)

    Οι "Εταιρεία" Starbucks σε όλη την Ευρώπη κάνει Δισεκατομμύρια Τσίρο και έχει Δισεκατομμύρια Κέρδος!

    Μάλιστα στην Ο.Δ.Γερμανίας εδώ και σχεδόν Δέκα (10) Χρόνια δεν πλερώνει ούτε ... ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣ!!! Και ΑΥΤΟ βάσει Φοροτεχνικών Νόμων!!!

    Οι Νόμοι Αυτοί ΙΣΧΥΟΥΝ και για άλλες "Εταιρείες"!

    Οι Νόμοι Αυτοί "Φτιάχτηκαν" επί Πρωθυπουργίας του ... Juncker στο Λουξεμβούργο!!! Γιαυτό τον κάναν ΥΣΤΕΡΑ τον Juncker και ... Αυτό που Είναι σήμερα στην Ε.Ε.!!!

    Και η ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:

    Εαν η "Εταιρεία" Starbucks ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ... Ο.Δ.Γερμανίας (Νόμιμα) πληρώνει στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    Και μιλάνε ΟΛΕΣ Αυτές οι Κοπριες για τον Ελληνικό Λαό;;;

    Και μιλά η Νεκροφιλία Juncker ο Μασάζ men του Alex για ... Χρέος Του Ελληνικού Λαού; Της Χώρας ΜΑΣ;;;

    Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!


    Στο ΠΥΡ το Εξώτερων ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

    ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! Και οι Εντός και οι Εκτός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση