GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Κoμισιόν θα καταργήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα

του Θάνου Αθανασίου Η Koμισιόν σκοπεύει να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος που έχε...


του Θάνου Αθανασίου

Η Koμισιόν σκοπεύει να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Agence Europe (έντυπο κοινοτικής ενημέρωσης), προσθέτοντας ότι ο Επίτροπος Moscovici προτίθεται να κάνει μια τέτοια πρόταση την Τετάρτη 17 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη μέλη.

Μία τέτοια πρωτοβουλία, σημειώνει η Agence Europe, η οποία θα έστελνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα κάποιες μέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, έχει την υποστήριξη του Προέδρου της Επιτροπής Jean-Claude Juncker, όχι όμως και του αρμόδιου Επιτρόπου για το ευρώ Valdis Dombrovskis.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015, όταν και είχε συμφωνηθεί το τρίτο σχέδιο διάσωσης, το Συμβούλιο υιοθέτησε μία απόφαση (2015/1410), ζητώντας από την Αθήνα να μειώσει το υπερβολικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2017, ενώ αναφορά γίνεται και στα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Eurostat σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα που σημείωσε η Ελλάδα το 2016, ξεπερνώντας κατά πολύ τους προκαθορισμένους στόχους.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, η Ελλάδα εμφάνισε πλεονασματικό προϋπολογισμό το 2016 με κανονικό πλεόνασμα 0.7% του ΑΕΠ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για δεκαετίες. Στη συνέχεια η Κομισιόν υπολόγισε το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα (σε όρους προγράμματος) στο 4,2%.

 Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση