GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ποινικό μητρώο και δηλωμένη συμπάθεια για το ISIS ο δράστης της Στοκχόλμης

Σε σοκ παραμένει η σουηδική κοινωνία (μια κοινωνία ιστορικά ανοικτή στην πολυπολιτισμικότητα και την υποδοχή μεταναστών) μετά το χτύπημ...


Σε σοκ παραμένει η σουηδική κοινωνία (μια κοινωνία ιστορικά ανοικτή στην πολυπολιτισμικότητα και την υποδοχή μεταναστών) μετά το χτύπημα με φορτηγό στο κέντρο της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, την Παρασκευή.

Κύριος ύποπτος είναι ένας 39χρονος άνδρας από το Ουζμπεκιστάν, που είχε αιτηθεί άδειας παραμονής στη Σουηδία το 2014. Το ποινικό του μητρώο μάλιστα δεν ήταν «καθαρό. Σε βάρος του είχε διαταχθεί απέλαση και ήταν καταζητούμενος για το ζήτημα της απέλασής του. Επιπλέον, είχε εκφράσει συμπάθεια για τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων και το Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, ο 39χρονος δεν βρισκόταν στη λίστα παρακολούθησης από τις σουηδικές αρχές.

Η αστυνομία της Σουηδίας τόνισε ότι δεν έχει στη διάθεσή της, οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν λάβει περίπου 500 καταθέσεις αναφορικά με την επίθεση του φορτηγού που έγινε την Παρασκευή. Η αναγνώριση των τεσσάρων θυμάτων έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δύο Σουηδούς, έναν Βρετανό κι έναν Βέλγο.
Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος
Οι αστυνομικές αρχές στη Σουηδία έχουν συλλάβει και δεύτερο ύποπτο για την επίθεση με το φορτηγό που έγινε την Παρασκευή στο κέντρο της Στοκχόλμης, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας (DN). Αξιωματούχος σουηδικού δικαστηρίου φέρεται να δήλωσε για τη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου, ενώ το δικαστήριο έχει ορίσει δημόσιο κατήγορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση