GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να μειωθεί o στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια, προτείνει ο Ντάισελμπλουμ

Η β’ αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα, τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλ...


Η β’ αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα, τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το ελληνικό ζήτημα ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία, προσδιορίζοντας τη περί τα τέλη Μαΐου.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια.
Η δεύτερη αξιολόγηση έπαιρνε πολύ χρόνο και γι’ αυτό όπως είπε ο ίδιος ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συμφωνηθούν οι βασικές παράμετροι του προγράμματος. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μέτρα 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό που θα εφαρμοστούν το 2019 και 1% στο φορολογικό που θα εφαρμοστούν το 2020 εκτός αν δεν πιάνονται οι στόχοι. Παράλληλα, θα νομοθετήσει το πακέτο των αντίμετρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση