GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καιρίδης: Υπό διωγμό οι χριστιανοί

Στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο και τη Στοκχόλμη αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την...


Στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο και τη Στοκχόλμη αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Στο ερώτημα εάν το γεγονός ότι ο ISIS επιτίθεται σε εκκλησίες είναι ένα νέο ποιοτικό στοιχείο σε ότι αφορά τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης και εάν δίνει ένα πιο έντονο χρώμα θρησκευτικού πολέμου, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απάντησε ότι «προφανώς δίνει, και αυτός είναι ο στόχος. Δεν είναι η πρώτη φορά, και στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, όπου υπήρχαν χριστιανικές κοινότητες έχουν χτυπηθεί, τα θρησκευτικά τους τεμένη, οι ναοί. Οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, αυτές οι αρχαίες χριστιανικές κοινότητες, οι πρώτοι χριστιανοί βρίσκονται υπό διωγμό. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα πέραν από το γενικό ζήτημα των εμφυλίων, της βίας, των θυμάτων, ειδικά οι χριστιανοί βρίσκονται υπό διωγμό».
Αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στην Στοκχόλμη ο κ. Καιρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πρώτη φάση της ισλαμικής τρομοκρατίας αφορούσε μουσουλμανικές χώρες, όπως για παράδειγμα τον πόλεμο που είχαμε στην Αλγερία, στη δεύτερη φάση την Αμερική, με τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, στην τρίτη φάση, ο αδύναμος κρίκος και ο μεγάλος στόχος είναι η Ευρώπη. Θεωρούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες ότι η Ευρώπη είναι ο αδύναμος κρίκος της Δύσης… Η Ευρώπη έχει ζητήματα ασφαλείας, είναι μία περιοχή ανοικτών κοινωνιών και κατά συνέπεια ευάλωτη».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση