GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάνος: Δώρον άδωρον η μείωση του αφορολόγητου χωρίς μείωση συντελεστών

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Στέφανος Μάνος χαρακτήρισε «δώρον άδωρον» τη μείωση του αφορολόγητου,...


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Στέφανος Μάνος χαρακτήρισε «δώρον άδωρον» τη μείωση του αφορολόγητου, χωρίς μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Η κυβέρνηση κατεβάζει το αφορολόγητο στα 5.700 και κρατούν τον φορολογικό συντελεστή στο 20%. Κάνουν ακριβώς αυτό που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να γίνει. Αυτό που είπα εγώ είναι: κατεβάστε μεν το αφορολόγητο στο 5.000 ή 5.700, αλλά με συντελεστή 7%», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Στο ερώτημα εάν έτσι όπως γίνεται η μείωση του αφορολόγητου, στην πραγματικότητα πάει χαμένη, απάντησε:
«Ναι, είναι συνέχεια η ίδια λογική της υπερβολικής φορολόγησης. Αυτή, η οποία έχει οδηγήσει σε αυτήν τη στασιμότητα. Φορολογούμε, φορολογούμε και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Τελικώς, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Αυτό το "ξεζούμισμα" αυτών που είναι εδώ, δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό το βλέπουμε, άλλωστε».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρότασή του να καταργηθούν οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών και όλοι να παίρνουν σύνταξη 700 ευρώ, στα 67 τους χρόνια.
«Όποιος γίνεται 67 ετών, να έχει ένα βοήθημα από το κράτος προκαθορισμένο, 700 ευρώ τον μήνα, χωρίς να έχει συνεισφέρει οτιδήποτε. Αυτά τα λεφτά μπορούμε να τα υπολογίσουμε, ξέρουμε τον πληθυσμό. Είναι λίγο λιγότερο από 15 δισ. συνολικά. Αυτή η δαπάνη είναι μικρότερη από τη δαπάνη που σήμερα καταβάλλει το κράτος, στον προϋπολογισμό του. Καταβάλλει 18 δισ. στα Ταμεία για να συμπληρώσει τα λεφτά τα οποία δεν φτάνουν στα Ταμεία. Δηλαδή τα Ταμεία εισπράττουν τις εισφορές που εισπράττουν σήμερα, άλλα μπαίνουν μέσα, δεν φτάνουν τα λεφτά και το κράτος βάζει τα επιπλέον λεφτά που είναι 18 δισ. ευρώ», σημείωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση