GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρόπουλος: Ποιες αλλαγές εξετάζονται για τα «μπλοκάκια»

Αλλαγές για όσους αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν εισόδημα από 30.000 έως 60.000 ευρώ προανήγγειλε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης...


Αλλαγές για όσους αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν εισόδημα από 30.000 έως 60.000 ευρώ προανήγγειλε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Όπως είπε" έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα στην κλίμακα μεταξύ 30.000 -60.000 ευρώ και θα δούμε τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα".
Ο κ.Πετρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ το πρώτο δίμηνο λειτουργίας του, τονίζοντας ότι εισπράχθηκαν από 1,4 εκατ.ασφαλισμένους περίπου 263 εκατ.ευρώ.
"Η εισπρακτικότητα είναι αυξημένη πάνω από 10% σε σχέση με πέρυσι" ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προσθέτοντας ότι "τα στοιχεία είναι καλά".
Όσον αφορά τα "μπλοκάκια" που έκλεισαν λόγω των υψηλών εισφορών που καλούνται να καταβάλουν με το νέο σύστημα, ο κ.Πετρόπουλος είπε ότι διέκοψαν τις εργασίες τους περίπου 3.000. "Από τα δεδομένα που έχω, προκύπτει ότι από 76.000 ατομικές επιχειρήσεις, παραμένουν εν λειτουργία 73.000".
Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η μείωση στις συντάξεις δεν οδηγεί στην ανάπτυξη. "Εμείς πιστεύουμε σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Η μείωση στις συντάξεις δεν είναι αναπτυξιακό μέτρο. Η μείωση του αφορολόγητου εάν συνοδεύονταν από μείωση των έμμεσων φόρων, θα οδηγούσε σε έναν εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος" ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση