GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Μέχρι τέλους του μήνα η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Την εκτίμηση ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά στο σημερινό Eurogroup μέχρι τέλους του μήνα μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για...


Την εκτίμηση ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά στο σημερινό Eurogroup μέχρι τέλους του μήνα μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δεύτερη αξιολόγηση έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σε ότι αφορά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές οι οποίες έβαζαν ζητήματα να βρεθεί κοινό έδαφος να επανέλθουμε στο περίγραμμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης. Το μόνο που συστήνω είναι λίγο ακόμα υπομονή για να ολοκληρωθεί το Eurogroup και να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς με την επιστροφή της τρόικας σε τι χρονικό ορίζοντα μπορούμε να έχουμε συμφωνία ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε «τεχνικά όπως το έχουν πει και από τους θεσμούς η συγγραφή του κειμένου του staff level agreement είναι μία εύκολη διαδικασία. Εάν δηλαδή συμφωνηθεί το πολιτικό πακέτο σε δύο – τρεις ημέρες νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο, στη συνέχεια πρέπει να τοποθετηθούν τα προαπαιτούμενα και μετά να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη Eurogroup το οποίο θα βάλει και την τυπική σφραγίδα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης… Εκτιμώ ότι εάν τα πράγματα σήμερα στο Eurogroup πάνε καλά μπορούμε μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες».
Σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ακόμα και εάν στις 27 Απριλίου δεν υπάρξει η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα έχουμε τη δυνατότητα 15 – 20 ημέρες μετά να ξαναθέσουμε το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση