GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο και ενδιαφέρον μενού για το κερκυραϊκό Rex

Βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας από το 1932, όπου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του ως εστιατόριο και έκτοτε γράφει σταθ...


Βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας από το 1932, όπου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του ως εστιατόριο και έκτοτε γράφει σταθερά την δική του ιστορία στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ο λόγος για το Rex, ένα εστιατόριο κλασσικό, που αποτελεί σταθερή αξία στον τομέα της γεύσης. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του, υπήρξε επί σειρά ετών η άψογη εκτέλεση παραδοσιακών κερκυραϊκών συνταγών, που Έλληνες και ξένοι ανυπομονούσαν σε κάθε τους επίσκεψη να (ξανα)δοκιμάσουν.

REXX

Ο κόκορας παστιτσάδο, το μοσχαράκι σοφρίτο και το μπιάνκο του αποτελούν μια τριλογία που εδώ δεκαετίες «συζητιέται».

Πέραν αυτού ωστόσο, η νέα γενιά και συγκεκριμένα ο Περικλής Κατσαρός που βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, επαναπροσδιορίζει το Rex τα τελευταία χρόνια και πολύ εντονότερα φέτος.

rexcorfu3

Για να μην παρεξηγηθώ, με τον όρο «επαναπροσδιορισμό» χαρακτηρίζεται η συνειδητή και σοβαρή προσπάθεια να συστηθεί ολοκληρωμένα και μια  μοντέρνα δημιουργική ελληνική κουζίνα.

Σαφώς, το κομμάτι της παραδοσιακής κερκυραϊκής κουζίνας παραμένει ως έχει, όμως το ανανεωμένο φετινό μενού του Rex μαρτυρά προσήλωση και στόχευση στο να καθιερώσει ακόμη εντονότερα το status του στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

rexcorfu2

Τα νέα πιάτα, καλύπτουν κάθε διάθεση και επιθυμία, τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και συστήνουν πιάτα που αγαπάμε από τα παιδικά μας χρόνια μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα.

Ένα πιάτο που μέσα στην απλότητά του αποτελεί έμπνευση και κορυφαία καλοκαιρινή επιλογή είναι το καπνιστό χέλι σχάρας με χόρτα εποχής, παντζάρια και βινεγκρέτ μπέικον το οποίο θα βρείτε στις σαλάτες του καταλόγου αλλά αν αναζητάτε κάτι ελαφρύ για το γεύμα σας είναι ό,τι πρέπει.

rexcorfu1

Στα όσα μας άρεσαν ιδιαίτερα και τα χοιρινά μάγουλα με πουρέ σεληνόριζα και σάλτσα πόρτο και κονιάκ, το φιλέτο ψαριού ημέρας με γεμιστά κολοκυθάκια, σάλτσα μπουγιαμπέσας και λουίζα, ενώ ο «πειρασμένος μπλακλαβάς» είναι από τα επιδόρπια που θα σας συγκινήσουν.

rex2

Στα συν παραμένει, η (ανανεωμένη) λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Ξεχωρίσαμε το εξαιρετικό Assyrtiko de Louros του Χατζηδάκη και το Domaine Lazaridi με το εντυπωσιακό μπουκάλι, καθώς και τα Μαντείο του Αργυρίου, το Idylle la tour Melas (ροζέ) και το ΙΒ Cabernet Franc από το κτήμα Χατζημιχάλη (κόκκινο).

rexcorfu

Κλείνοντας, ο προσεγμένος του χώρος στην επιβλητική Καποδιστρίου παραμένει ίδιος. Είτε επιλέξετε κάποιο από τα εσωτερικά τραπέζια με τα έργα του Κερκυραίου ζωγράφου Θ. Κένταρχου να πρωταγωνιστούν στους κήπους, είτε τα τραπέζια του πεζόδρομου, η μεγαλοπρέπεια που μαρτυρά ένα σημαντικό παρελθόν είναι παρούσα.

Το παρόν, άλλωστε όπως όλα δείχνουν ακολουθεί σε ίδιο και ακόμα καλύτερο πλάνο.

KENTRIKI

Πληροφορίες

Καποδιστρίου 66, Παλιά Πόλη, τηλ. 2661039649

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση