GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Super League: Αναβολή στέψης για Ολυμπιακό, περίπατος για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Η στέψη... μπορεί να περιμένει για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν τη νίκη σήμερα στην έδρα του Λεβαδειακού για να “κλειδώσου...


Η στέψη... μπορεί να περιμένει για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν τη νίκη σήμερα στην έδρα του Λεβαδειακού για να “κλειδώσουν” και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αντ' αυτού έμειναν στο 1-1, επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ, που μετέτρεψε σε... περίπατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να μειώσει στους 6 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή και να ελπίζει σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Super League.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-0

Στη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο ημίωρο άρχισε να πιέζει, χωρίς ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του μπροστά στα καρέ του Ναμάσκο. Και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 43', ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που έφτασαν στο γκολ, με τον Νικολάου να μπερδεύεται, να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ρέτσο και αυτή να φτάνει στον Βασιλείου, ο οποίος στο τετ α τετ νίκησε τον Καπίνο, γράφοντας το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και είχαν καλές στιγμές στο 60' με τον Μπουχαλάκη, που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ναμάσκο, και στο 67' με την κατά λάθος “απόκρουση” με το κεφάλι του Καραχάλιου μετά από σέντρα του Σεμπά, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

αι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός δε θα γλίτωνε την ήττα, ο Καρντόσο στο 89' έδωσε τη λύση: μετά από συνδυασμό του Μπουχαλάκη με τον Σεμπά έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ένα αποτέλεσμα που πάντως δεν ήταν αρκετό για να δώσει από σήμερα το πρωτάθλημα στους “ερυθρόλευκους”.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0

Παράσταση για ένα ρόλο στην Τούμπα, όπου με ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Παναθηναϊκού.

Ήδη στο 35' το ματς είχε ήδη “τελειώσει”, αφού ο ΠΑΟΚ είχε ήδη προβάδισμα τριών τερμάτων: Στο 18' ο Ενρίκε εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Χουχούμη και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, στο 27' ο Λέοβατς από κοντά μετά από μπαλιά του Ουάρντα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ στο 35ο λεπτό ο Σακχόφ με προβολή προ κενής εστίας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και γύρισμα του Μάτος, έγραψε το 3-0, ένα σκορ που δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Δικέφαλο του Βορρά να διατηρείται σε απόσταση έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό και να έχει μαθηματικές ελπίδες για τίτλο.

ΑΕΚ – Κέρκυρα 5-0

Σαρωτική ήταν και η ΑΕΚ κόντρα στην Κέρκυρα, σταματώντας στα πέντε γκολ κόντρα στους Φαίακες.

Το σκορ άνοιξε στο 23' ο Μπακασέτας με πλασέ μετά από ωραία ενέργεια του Βάργκας, ενώ πριν το τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν ήδη 3-0, με τον Πέκχαρτ να σκοράρει με κεφαλιά στο 39' και τον Ντίντακ με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ στο 42'.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπακασέτα από κοντά να κάνει το 4-0 στο 54' και τον Πέκχαρτ και πάλι με κεφαλιά στο 70' να γράφει το τελικό 5-0.

Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Πανιώνιος – Πλατανιάς 1-1

Και μαθηματικά στα πλέι οφ της Super League θα είναι ο Πανιώνιος, παρά το ότι δεν κατάφερε να νικήσει στη Νέα Σμύρνη τον Πλατανιά και έμεινε στο 1-1.

Ο Πλατανιάς “πάγωσε” τη Νέα Σμύρνη στο 10ο λεπτό, όταν από ωραία ενέργεια του Ντέβεσα ο Γιακουμάκης με σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Γιαννιώτη, ανοίγοντας το σκορ.

Η ισοφάριση για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε στο 64', με τον Μπεν να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι του Καρυπίδη μέσα στην περιοχή. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης με την Ξάνθη, η διαφορά του Πανιωνίου με την 6η της βαθμολογίας Ξάνθη παρέμεινε, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, και έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκεται ήδη στα πλέι οφ.

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν στην Τρίπολη Αστέρας και Ξάνθη, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με κορυφαία στιγμή τη φάση του 67ου λεπτού, όταν ο Βασιλακάκης βγήκε στην κόντρα για τους Ακρίτες, όμως ο Αθανασιάδης με διπλή προσπάθεια απέκρουσε, γλιτώνοντας τους Αρκάδες από την ήττα.

Πλέον, το έργο της Ξάνθης για είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ δυσκολεύει, καθώς η ΑΕΚ χρειάζεται μόνο μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής 1-2

Άλλο ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Super League έκανε ο Ηρακλής, που επικράτησε με 2-1 μέσα στους Ζωσιμάδες και θα τα παίξει όλα για όλα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γηραιός πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Μπαστάκου με ωραίο σουτ στο 11' και του Δώνη με “βολίδα” μέσα από την περιοχή στο 47'. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 στο 83' με μακρινό σουτ του Βιδάλ.

Ατρόμητος – Λάρισα 0-0

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το Περιστέρι η Λάρισα, που πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Παναιτωλικός – Βέροια 1-0

Στη Football League θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά η Βέροια, μετά την ήττα της με 0-1 στην έδρα του Παναιτωλικού, η οποία την καταδίκασε και μαθηματικά σε υποβιβασμό. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 16' ο Ρότσα.

Η βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 61

2. ΠΑΟΚ 55

3. Πανιώνιος 52

4. Παναθηναϊκός 51

5. ΑΕΚ 49

6. Ξάνθη 45

7. Πλατανιάς 42

8. Ατρόμητος 36

9. ΠΑΣ Γιάννινα 35

10. Παναιτωλικός 31

11. Κέρκυρα 29

12. Αστέρας Τρίπολης 27

13. Ηρακλής 25

- Λάρισα 25

15. Λεβαδειακός 23

16. Βέροια 19

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση