GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Survivor: Ποιες δοκιμασίες περνάνε οι παίκτες για να μπούνε στο παιχνίδι

Για να πάρεις μέρος στο Survivor χρειάζεται να περάσεις κάποιες δοκιμασίες ώστε να εκτιμηθεί η φυσική κατάσταση. Βέβαια, κανείς δεν γ...


Για να πάρεις μέρος στο Survivor χρειάζεται να περάσεις κάποιες δοκιμασίες ώστε να εκτιμηθεί η φυσική κατάσταση.

Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει τι επακριβώς ζητήθηκε από τους παίκτες του ελληνικού ριάλιτι επιβίωσης στον Άγιο Δομίνικο, αλλά η αυστραλιανή εκδοχή του Survivor, η οποία γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, μας δίνει μια «γεύση» των προϋποθέσεων υγείας, φυσικής αντοχής και βασικών δεξιοτήτων.

Survivor Αυστραλίας

Τους όρους που πρέπει να πληρούν οι διαγωνιζόμενοι έθεσαν ο personal trainer και πρώην ιατρικός σύμβουλος στο στρατό Damien Kelly και ο δρ. Sam Hay.

Μάλιστα, τονίζουν πως για το παιχνίδι επιβίωσης δεν απαιτούνται κοιλιακοί και μπράτσα, αλλά, καλή φυσική κατάσταση.

«Είναι ένα βασικό τεστ που σχεδιάστηκε για να ελέγξει συγκεκριμένες αδυναμίες και θέματα κινητικότητας. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να εξακριβωθεί ότι η φυσική κατάσταση των υποψηφίων παικτών ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο για τη συμμετοχή τους στο Survivor. Δεν πάνε εκεί για να σπάσουν ρεκόρ ταχύτητας, αντοχής, ή δύναμης. Δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρχουν αλλαγές στις προσδοκίες για τους άνδρες και τις γυναίκες, ή για τους συμμετέχοντες που έχουν ηλικιακές διαφορές. Είναι απλά ένας τρόπος αξιολόγησης της σωματικής δυνατότητας ενός μέσου ατόμου μέσα από έξι απλά τεστ», αναφέρουν, στην αυστραλιανή ιστοσελίδα news.

Οι δοκιμασίες:

1. Βάδισμα/Τρέξιμο αντοχής:

Σκοπός είναι η αξιολόγηση της υγείας σε αστραγάλους, γόνατα, ισχία και μέση, καθώς και το αν ο υποψήφιος θα περάσει το βασικό κατώτατο όριο φυσικής αντοχής. Ο υποψήφιος έπρεπε να κάνει 1.600 μέτρα σε διάδρομο γυμναστικής μέσα σε 20 λεπτά, έχοντας ως δεδομένο πως η μέση ανθρώπινη ταχύτητα βαδίσματος είναι 4,8 χιλιόμετρα/ώρα.

2. Τεστ Push Up:

Αξιολογεί την υγεία των ώμων, των αγκώνων και του κορμού του σώματος. Ο εν δυνάμει παίκτης έπρεπε να κάνει 10 push-ups από τα γόνατα μέσα σε ένα λεπτό.

3. Βαθιά καθίσματα:

Αξιολογεί την υγεία σε γόνατα, ισχία, αστραγάλους, κορμό σώματος και γενική κινητικότητα. Στο βαθύ κάθισμα, το ισχίο πρέπει να φτάνει χαμηλότερα από το ύψος του γονάτου. Μια επανάληψη αρκεί, καθώς είναι η πιο βασική κινητική λειτουργία του ανθρώπου, η οποία του επιτρέπει να πιάσει κάτι στο έδαφος.

4. Άρση βαρών:

Αξιολογεί την υγεία του κάτω μέρους της πλάτης, των ώμων, τη γενική δύναμη και την κινητικότητα του ατόμου. Ο υποψήφιος έπρεπε να σηκώσει 10 κιλά από το έδαφος με το δεξί χέρι, να το φέρει στο ύψος των ώμων και, αφού το ακουμπήσει στον αριστερό ώμο, να το αφήσει πάλι κάτω. Στην συνέχεια επαναλαμβάνει την κίνηση με το άλλο χέρι.

5. Μεταφορά βάρους περπατώντας:

Σκοπός είναι να ελέγξει τη γενική δύναμη και κινητικότητα σε ολόκληρο το σώμα. Για να πάρει κανείς το «πράσινο φως» για το Survivor έπρεπε να σηκώσει ένα βάρος 10 κιλών και να περπατήσει έχοντάς το στα χέρια, για 20 λεπτά, χωρίς να κάνει στάση.

6. Γενική κινητικότητα:

Ελέγχει την υγιή κίνηση του σώματος. Ο υποψήφιος ξαπλώνει μπρούμυτα και μετά πρέπει να σηκωθεί όρθιος χωρίς καμία απολύτως βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση