GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε το δικό σας fast food

Ένα fast food απαιτεί τη σύσταση ενός επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο σερβίρει συνήθως φαγητό που παρασκευάζεται με συγκεκριμένο τρό...


Ένα fast food απαιτεί τη σύσταση ενός επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο σερβίρει συνήθως φαγητό που παρασκευάζεται με συγκεκριμένο τρόπο, όπως χάμπουργκερ και κρύα σάντουιτς.
Μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε το δικό σας εστιατόριο fast food ή να αποκτήσετε ένα μέσω franchise, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα ούτως ώστε να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας στη συνέχεια.
Franchise ή ιδιόκτητη επιχείρηση;

Πριν ανοίξετε ένα δικό σας ταχυφαγείο ή αποφασίσετε εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα με franchise, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους φαγητό θέλετε να σερβίρετε. Παρά το γεγονός ότι τα fast food συνδέονται ιστορικά με την πώληση χάμπουργκερ, δεν είστε υποχρεωμένοι να περιοριστείτε σε τέτοιου είδους επιλογές.

Για παράδειγμα η αλυσίδα Subway πουλάει φρέσκα κρύα σάντουιτς με υγιεινά λαχανικά και ψωμί. Επίσης, η Panda Express διαθέτει κινέζικο.

Υποχρεώσεις που φέρνει στην επιφάνεια η μορφή της επιχείρησης

Κατά κύριο λόγο όμως σκεφτείτε εάν θέλετε να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο γρήγορου φαγητού ή εάν θέλετε να ξεκινήσετε με franchise. Aπό τα βασικά σημεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας σε κάθε περίπτωση, είναι εάν διαθέτετε τα απαιτούμενα κεφάλαια. Έχετε κατά νου ότι ένα franchise σε αρκετές των περιπτώσεων απαιτεί υψηλότερες επενδύσεις σε σχέση με το να ξεκινήσετε ένα δικό σας, ωστόσο ένα ενέχει μικρότερο ρίσκο καθότι σε αυτή την περίπτωση εκμεταλλεύεστε την εμπορική επωνυμία μίας εδραιωμένης πιθανότατα επιχείρησης, με γνώριμο μενού και υπηρεσίες στοιχεία τα οποία είναι ήδη δοκιμασμένα στην αγορά και απολαμβάνουν την αποδοχή των καταναλωτών.

Επίσης εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα δικό σας concept επιχείρησης, με στόχο νατο πουλήσετε στη συνέχεια, το franchise δεν ευνοεί μία τέτοια επιλογή καθότι δεσμεύεστε από συγκεκριμένες υποχρεώσεις στο πλαίσιο της σύμβασης δικαιόχρησης.

Η τοποθεσία

Εξετάστε σε κάθε περίπτωση την τοποθεσία για να βρείτε την καλύτερη, το πέρασμα, όπως συχνά αναφέρεται. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να διερευνήσετε πριν ανοίξετε ένα fast food, διότι καθορίζει πόσοι πελάτες θα μπουν στο μαγαζί σας.

Εάν για παράδειγμα το εστιατόριό σας βρίσκεται σε περιοχή με μικρή κίνηση και ελάχιστη προβολή, η επιχείρησή σας έχει πιθανότατα μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Εντοπίστε σημεία σε αυτοκινητόδρομους, εμπορικούς δρόμους, εμπορικά κέντρα και ενδεχομένως κοντά σε άλλα fast food.

Το κεφάλαιο

Σκεφτείτε τι κεφάλαιο χρειάζεστε για να ανοίξετε μία επιχείρηση και με ποιους τρόπους μπορείτε να αυξήσετε τα κεφάλαιά σας στη συνέχεια. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση δανειοδότησης ή επιχορήγησης από τραπεζικά ιδρύματα ή άλλους φορείς. Το καλύτερο εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την άντληση κεφαλαίων είναι η δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο θα παρουσιάσετε στους πιθανούς επενδυτές σας. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να περιέχει πληροφορίες σχετικά με το αν θα μπείτε στο franchise ή θα λειτουργήσετε αυτόνομα. Εάν δραστηριοποιηθείτε στο franchise θα πρέπει να προβάλετε τις ιδιαιτερότητες της επιχείρησής σας και τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν, αποδίδοντάς της το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Επίσης προχωρήστε στην εκτίμηση κερδών που υπολογίζετε ότι θα αποκομίσετε από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα. Σημαντικότατη παράμετρος είναι ο συνυπολογισμός όλων των διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και των αδειών που θα πρέπει να αποκτήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση