GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To «σόου» με τον Τουσκ έκρυβε την πραγματικότητα...

Ύστερα από τo «σόου» του Τσίπρα μπροστά στον Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πού οδηγούνται τα πράγματα;  Πολλοί άρχισαν ...

Ύστερα από τo «σόου» του Τσίπρα μπροστά στον Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πού οδηγούνται τα πράγματα; 
Πολλοί άρχισαν να λένε ότι θα ξαναζήσουμε σκηνές του δραματικού καλοκαιριού του 2015 που κατέληξε, μετά από τις «ηρωικές συγκρούσεις» και το δημοψήφισμα, στη μεγάλη κωλοτούμπα και στην υποταγή του τρίτου μνημονίου. Έλεγαν ότι ο Τσίπρας είναι έτοιμος να τραβήξει πάλι το σχοινί και να το πάει στα άκρα έστω κι αν αυτό σημάνει μια «οριστική ρήξη» με τους δανειστές. Η Ιστορία βέβαια επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά καθώς έχουμε μπλέξει με –εκτός από όλα τα άλλα- αντιστόρητους όλα είναι πιθανά από αυτούς.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πάντως αυτό που προκύπτει είναι ότι περισσότερο απ’ όλα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα θεατρική παράσταση πριν από ένα ακόμη τραγικό φινάλε, δηλαδή πριν από την επικύρωση της συμφωνίας με το καινούριο πακέτο καταστροφικών μέτρων για την ελληνική κοινωνία.
Για να μην αποπροσανατολίζεστε από τα πυροτεχνήματα, η πραγματικότητα είναι όπως σας έχω ήδη ενημερώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση τα έχει δώσει ήδη όλα στους δανειστές, έχει δεχτεί όλα τα νέα -κι ακόμη περισσότερα από τα αρχικά- μέτρα που ζητούν, χωρίς όμως να έχει πάρει κανένα σοβαρό και όχι της πλάκας, «αντίδωρο».
Το βασικό πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι ξέρει πως αν πάει να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία δίχως να έχει δημιουργήσει «σκόνη», που να προκαλεί θολούρα στην ατμόσφαιρα, κινδυνεύει να διαλυθεί εντελώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ακόμη κι αν οι βουλευτές του, υπό το κράτος των απειλών, των υποσχέσεων αλλά και της …γλύκας των 7-8.000 ευρώ κάθε μήνα, πειθαρχήσουν, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν πολύ γρήγορα σε επίπεδα ανάλογα με του …ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά.
Ο κ. Τσίπρας ήλπιζε ότι με τις καθυστερήσεις θα μπορούσε να βγει σχετικά κερδισμένος όχι μόνο γιατί η συμφωνία θα «χωνευτεί» σταδιακά αλλά και λόγω των πιθανών αλλαγών από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Το σχέδιο του, το εξηγήσαμε αναλυτικά αρκετές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Σε αυτό το πινγκ πονγκ όμως ήρθε η σειρά των δανειστών για να τον απειλήσουν ότι αν δεν υπάρξει τώρα –έστω και μια «προκαταρκτική» συμφωνία- τότε οι συζητήσεις θα αρχίσουν από μηδενική βάση και με πιο αρνητικά οικονομικά δεδομένα για την Ελλάδα. Πολύ απλά του είπαν, όπως έγραψα και χθες, ότι «θα του φορτώσουν πρόσθετα μέτρα...»
Μπροστά σε αυτόν τον τραγέλαφο, μία επιλογή του κ. Τσίπρα θα ήταν να τα «σπάσει» μαζί τους, έστω κι αν δεν θα τον πίστευε κανείς λόγω της προηγούμενης τακτικής του. Θα ήταν κάτι σαν το βοσκό με το λύκο και τα πρόβατα. Όμως ο κ. Τσίπρας δεν κάνει ούτε αυτό. Κάνει θεατρινισμούς για να δείξει ότι ... αντιστέκεται και πως κέρδισε, με τη δήθεν «σκληρή» του στάση και τις «άγριες» κουβέντες του στον Τουσκ, ο,τι μπορούσε περισσότερο.
Και τι είναι αυτό που στην πραγματικότητα προσπαθεί να κερδίσει; Τα νέα μέτρα να αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2020 και όχι από το 2019. Κι αυτό γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει τρόπους να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του. Αν η συμφωνία τεθεί σε ισχύ από το 2019, θα είναι αδύνατον να πάει σε εκλογές ύστερα από μερικούς μήνες....

Όλα αυτά που σας περιέγραψα, για τη νέα κοροϊδία σε βάρος των Ελλήνων, επιβεβαιώνονται και από τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών σύμφωνα με τις οποίες προωθείται ο εξής "συμβιβασμός": Η περικοπή των συντάξεων να ξεκινήσει από το 2019 και η μείωση του αφορολόγητου να μετακινηθεί για το 2020...
Μ. Γιαλούρος

3 σχόλια

  1. Aπό την διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ ένα 11% πάει στη ΝΔ, που δεν είναι μεγάλο. Το μεγάλο ποσοστό όμως δεν πάει ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Πλεύση Ελευθερίας, ουτε ΚΚΕ. Το 21% επιλέγει αποχή/ λευκό/ αναποφάσιστο.

    Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα θεωρητικά πιθανότητες να μειώσει την διαφορά και έχει κάποιες δεξαμενές, που ναι μεν του έφυγαν αλλά δεν πάνε και αλλού..[γράφει στο σαιτ ένας κύριος]
    .................................................................

    Το 21% επιλέγει αποχή/ λευκό/ αναποφάσιστο: Ίσως και ΌΧΙ απλώς να είναι ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΟΡΎΒΟΣ (συχνότητα) που δεν αφήνει να ακουστούν οι πολλοί που φωνάζουν (ΕΔΏ ΕΊΜΑΙ ΥΠΆΡΧΩ) αλλά κανείς δεν έχει την νοημοσύνη το πολιτικό (ραδιο-τηλεσκόπιο) να τους ακούσει διότι κάνουν πολλά παράσιτα οι κομματικές συχνότητες\.==> ο λευκός θόρυβος..

    Έχει αποδειχτεί όμως ότι αυτό το ποσοστό είναι που ΠΆΕΙ και ψηφίζει, διότι εμποδίζουν να ακουστούν από τον λευκός θόρυβος =>( κομματικά παράσιτα )..ΟΜΩΣ είναι αυτοί που διαλύουν τα απαρχαιωμένα εργαλεία τον δημοσκοπήσεων...

    Πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικάντηδες ζουν σε προηγούμενες εποχές που οι άνθρωποι δεν κατανοούσαν ΤΊΠΟΤΑ...

    Ο ένας μας λέει ο [ΤΣΙΠΡΑΣ) κάναμε συμφωνία μεχρι το 2020 να παίρνετε 500 ευρώ, οι άλλοι {ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΦΩΦΗ- ΛΕΒΕΝΤΗΣ- ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ } μας λένε ότι το κράτος έχει συνέχεια δηλαδή;.. θα σας κάνουμε και εμείς το ίδιο [500 ευρώ και πολλά είναι] με κόστος ζωής Λουξεμβούργου ,ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

    Εκλογές δεν γίνονται διότι έχουν τον Τσίπρα και τα περνά ΌΛΑ ΑΥΤΆ μαλακά με αριστερή βαζελίνη..Γνωρίζοντας ότι με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το ακροδεξιό ασκέρι του ΟΤΙ η χώρα θα πήγαινε σε εμφύλιο μέσα σε ΈΝΑ ΜΉΝΑ , ΑΦΗΣΤΕ που κάνεις δεν θα πλήρωνε ούτε σέντς..Έτσι κρατάνε με τα καλαμάκια όρθιο το πτώμα που λέγετε ΤΣΙΠΡΑΣ..

    Η Επιστήμη προχωρά,εμείς θα πρέπει να την μεταδώσουμε στους πολλούς διότι αν την αφήσουμε σε χέρια λίγων, η εταιρειών και τρελών θα καταστρέψουν τον πλανήτη..

    Η χώρα είναι σε επιτροπεία, ΜΕ ΆΠΛΑ ΛΟΓΊΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΉ, σε μια χώρα σκλαβωμένη όποιος τους αντιστέκεστε και με οποιονδήποτε τρόπο αξίζει ΣΕΒΑΣΜΌ...

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Υπάλληλοι των Τραπεζών του Παγκοσμίου ΚαπιταλιΙμπεριαλιστικού Απάνθρωπου Οικονομικού Συστήματος Τα οποία Αυτά Νούμερα Δεν έχουν ούτε στο Ελάχιστο μια Δημοκρατική Θεσμική Νομιμοποίηση Είχαν Συνάντηση με τους Ελληνες Λακέδες των Αποικιοκρατών ! Το Αποτέλεσμα Φυσικό και Αναμενόμενο!
    Προς τι το περίεργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο διαβάζω τον ξένο τύπο ΑΚΌΜΑ και τον Γερμανικό, ΤΌΣΟ θυμώνω με τους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ τους πολιτικάντηδες μας... Θα επαναλάβω αυτά που έγραψα παραπάνω..

    Ο ένας μας λέει ο [ΤΣΙΠΡΑΣ) κάναμε συμφωνία μεχρι το 2020 να παίρνετε 500 ευρώ, οι άλλοι {ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΦΩΦΗ- ΛΕΒΕΝΤΗΣ- ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ} ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα σας κάνουμε και εμείς το ίδιο [500 ευρώ] με κόστος ζωής Λουξεμβούργου ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

    Οι εκλογές δεν γίνονται στην ΕΛΛΑΔΑ με εκβιασμό, διότι έχουν τον Τσίπρα που τα περνά ΌΛΑ αυτά τα αισχρά ΜΕΤΡΆ με αριστερή βαζελίνη.. Και Γνωρίζοντας ότι κατακτητές μας ότι με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και το ακροδεξιό ασκέρι του η χώρα θα πήγαινε σε εμφύλιο μέσα σε ΈΝΑ ΜΉΝΑ , ΑΦΗΣΤΕ που κάνεις δεν θα πλήρωνε ούτε σέντς για ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

    Έτσι κρατάνε με τα καλαμάκια το ΠΤΏΜΑ της κυβέρνησης λέγετε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ώστε για να κάνουν της εκλογές τους, άλλα και για να μην τους παρασύρουν με οχήματα κάθε ΜΈΡΑ τους αθώους πολίτες τους που και αυτοί οι περισσότεροι υποφέρουν από τον ΦΑΣΙΣΜΌ της Ελεύθερης αγοράς τον ΚΑΡΤΕΛ, έτσι κοροϊδεύει αυτό το κύκλωμα τον τοκογλύφων όλη την ΕΥΡΏΠΗ που έχουν γέμιση ΌΛΗ την Ευρώπη με νενέκους ακριβοπληρωμένους τεχνοκράτες και πολιτικάντηδες.. Αυτά θα πάνε να λένε στα χωριά τους οι ακριβοπληρωμένοι βολεμένοι βουλευτές;..

    Το λίθιο και οι ενώσεις του έχουν αρκετές βιομηχανικές εφαρμογές, που περιλαμβάνουν θερμοανθεκτικό γυαλί και κεραμικά, κράματα υψηλής αναλογίας αντοχής προς βάρος, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αεροσκαφών...

    Αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής λιθίου. Χρησιμοποιείται, ακόμη, κατά κύριο λόγο σε κράματα μεταφοράς θερμότητας και στις μπαταρίες και επίσης σε μερικούς σταθεροποιητές διάθεσης...

    Ιχνοποσότητες λιθίου βρίσκονται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάποια συγκεκριμένη ζωτικής σημασίας βιολογική λειτουργία που να εξυπηρετεί, εφόσον τα ζώα και τα φυτά βρίσκονται σε καλή υγεία και χωρίς το λίθιο..

    Όμως, τα κατιόντα λιθίου (Li+), που προέρχονται από διάφορα άλατα λιθίου, αποδείχθηκαν ότι είναι χρήσιμα ως φάρμακα σταθεροποίησης της διάθεσης (δηλαδή αντικαταθλιπτικά) και για τη θεραπεία αταξίας διπόλων, εξαιτίας των νευρολογικών αποτελεσμάτων των ιόντων αυτών στο ανθρώπινο σώμα..

    Οι ενώσεις του λιθίου δεν διαδραματίζουν φυσικό βιολογικό ρόλο και θεωρούνται μέτρια τοξικές. Τα κατιόντα λιθίου (Li+), με τη μορφή διαφόρων λιθιούχων αλάτων, αποδείχθηκαν χρήσιμα ως φάρμακα για τη σταθεροποίηση της διάθεσης και τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, εξαιτίας των νευρολογικών επιπτώσεων των κατιόντων λιθίου στο ανθρώπινο σώμα..

    Mετά από γεωτρήσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τη διερεύνηση της συνέχειας των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή είναι πλούσια στο μέταλλο λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή στρωμάτων φωσφορικών αλάτων...

    Το πάχος των στρωμάτων κυμαίνεται από μισό έως έξι μέτρα και το βάθος τους απ’ την επιφάνεια της Γης, από 400 έως 500 μέτρα.

    Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μπορεί να γίνει άμεση εκμετάλλευση και άντληση.

    Υπενθυμίζουμε ότι το λίθιο είναι η σημαντική ουσία που αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως στα smartphones, στους φορητούς υπολογιστές αλλά, και στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα... Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται, μάλιστα, αύξηση της ζήτησης σε λίθιο λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

    Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τελικά η ξαφνική επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, να μην είναι τελικά τόσο ξαφνική, αφού υπάρχει ανεπάρκεια κοιτασμάτων λιθίου στις ευρωπαϊκές χώρες... ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΓΙΑΤΊ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ;;;

    Η χώρα είναι σε επιτροπεία, ΜΕ ΆΠΛΑ ΛΟΓΊΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΉ, σε μια χώρα σκλαβωμένη όποιος αντιστέκεστε και με οποιονδήποτε τρόπο αξίζει ΣΕΒΑΣΜΌ....

    Uros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση