GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δήμαρχος της πολύπαθης Λαμπεντούζα βραβεύτηκε από την Unesco

Στην δήμαρχο του νησιού της Λαμπεντούζα Τζούσι Νικολίνι απονεμήθηκε το βραβείο ειρήνης Χουφουέτ Μπουανί της Unesco. H διάκριση απονεμ...


Στην δήμαρχο του νησιού της Λαμπεντούζα Τζούσι Νικολίνι απονεμήθηκε το βραβείο ειρήνης Χουφουέτ Μπουανί της Unesco. H διάκριση απονεμήθηκε στην Νικολίνι και στην γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee «για την ουσιαστική συμβολή τους, με διαρκή προσπάθεια, στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και της ένταξής τον ανθρώπων αυτών, πάντα με μεγάλη ανθρωπιά».

Το συγκεκριμένο βραβείο θεσμοθετήθηκε το 1989, φέρει το όνομα του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Φελίξ Χουφουέτ Μπουανί και έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στους Νέλσον Μαντέλα, Γιάσερ Αραφάτ και Σιμόν Πέρες, για την συμβολή τους υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης.

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον διάπλου της θάλασσας και παγιδεύτηκαν μέσα στην Μεσόγειο. Αυτή την στιγμή θέλω να το αφιερώσω και στον Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, τον Ιταλό δημοσιογράφο που είναι προφυλακισμένος στην Τουρκία», δήλωσε η δήμαρχος της Λαμπεντούζα στο ραδιόφωνο της Rai. «Απαιτώ η κυβέρνηση της χώρας μου να φέρει γρήγορα πίσω τον Γκαμπριέλε. Με τον διαδικτυακό του ιστότοπο ήταν ο πρώτος που μέτρησε τις χαμένες ζωές στην Μεσόγειο, όταν κανείς δεν ήξερε ακόμη ότι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στην Μεσόγειο», πρόσθεσε η Τζούσι Νικολίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση