GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολυγραφότατη η δημοτική αστυνομία: Μέσα σε 1 μήνα έκοψε 32.000 κλήσεις

Ξεπέρασαν τις 32.000 οι κλήσεις που έκοψε τον Απρίλιο, για παράνομη στάθμευση η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία...


Ξεπέρασαν τις 32.000 οι κλήσεις που έκοψε τον Απρίλιο, για παράνομη στάθμευση η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σε σύνολο 32.607 κλήσεων, το 18% αφορούσε παρκάρισμα σε ράμπες ΑΜΕΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια. Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας τοποθέτησε δαγκάνες σε 123 οχήματα τα οποία ακινητοποίησε και στη συνέχεια απομάκρυνε με γερανό. Το 33% των δαγκανών αφορούσε στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις. «Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση το μήνα Απρίλιο «αναδεικνύεται» η οδοός Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις και ακολουθούν η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΠΕ.

Τέλος, μία στις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων αφορούσε στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παρανόμως το18%. Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, μετά την επανασύστασή της, λειτουργεί με 390 άτομα, δηλαδή το 1/4 της δύναμής της σε σύγκριση με το 2013, έτος κατά το οποίο αποφασίστηκε η διάλυσή της που διήρκεσε περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση