Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

  Οι τράπεζες κατάσχουν 10.000 ακίνητα


  Ενεργά στην αγορά ακινήτων μπαίνουν οι τράπεζες, υιοθετώντας το κυπριακό μοντέλο, δηλαδή την απόκτηση των ακινήτων φιλέτων, σε νησιά ή ακριβές περιοχές, με στόχο την πώλησή τους ή τη διαχείρισή τους.
  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», άμεσος στόχος είναι 10.000 ακίνητα, τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί και θα περάσουν στην κυριότητα των τραπεζών είτε μέσα από αναγκαστικά μέτρα είτε με τη συναίνεση των οφειλετών για την οικειοθελή παράδοσή τους στο πλαίσιο συμφωνίας που θα προβλέπει την απαλλαγή τους από το βάρος της οφειλής τους.
  Πρόκειται για τα πρώτα οικιστικά ακίνητα που έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από τον τεράστιο όγκο της ακίνητης περιουσίας, που φέρει προσημείωση και υπολογίζεται ότι περιλαμβάνει 500.000 σπίτια, καταστήματα, εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα ή ακόμη και αγροτεμάχια. Τόσα (500.000) είναι και τα δάνεια που βρίσκονται σήμερα στο «κόκκινο» και τα οποία έχουν ως υποθήκη ακίνητη περιουσία. Οι τράπεζες συνδέουν ευθέως πλέον την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων με μια αποτελεσματική αγορά ακινήτων, παραπέμποντας στο κυπριακό μοντέλο που προέταξε αυτή την προσέγγιση.
  Οι τράπεζες θεωρούν, άλλωστε, ότι σε μεγάλο βαθμό η διόρθωση των τιμών στα ακίνητα έχει ολοκληρωθεί και στον βαθμό που η οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις σταδιακής ανάκαμψης και των τιμών. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα 10.000 ακίνητα που θα αναλάβουν, είναι ακίνητα πρώτης ζήτησης, η μεταβίβαση τους ή η αξιοποίησή τους θα δώσει ώθηση στην αγορά. Τα σχέδια των τραπεζών αναμένεται να βοηθηθούν και από την ηλεκτρονική διενέργεια των πλειστηριασμών, μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και δεν είναι τυχαίο ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες, δρομολογούν και μονομερώς οι ίδιες οι τράπεζες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 20 Μαΐ 2017, 4:35:00 π.μ.

  Το κατάφεραν και αυτό {οι πολιτικοί μας } εγώ τους αποκαλώ γιουσουφάκια , ο κόσμος να μην τους δίνει πλέον καμία σημασία και να παρακολουθεί ένα τηλεπαιχνίδι στην συγκεκριμένη περίπτωση το SURVIVOR...

  Η άλλη εξισώσει είναι ότι να παρακαλάνε όταν και όποτε γίνουν εκλογές να μπορεί το πολιτικό σύστημα να κάνει μια καλή ΝΟΘΕΊΑ ..

  Διότι αν δεν καταφέρουν να κάνουν ΝΟΘΕΊΑ, η ψήφος ΤΟΥ κόσμου αν δεν την νοθεύσουν ξαναλέω θα είναι ψήφος ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΊΚΗΣΗΣ προς ΟΛΟΥΣ.. ιδικά σε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ---του ΠΑΣΟΚ με το νέο φερετζέ Δημοκρατική Παράταξη κάποιοι ΤΟ θυμούνται και ως ΕΛΙΑ ήταν ο πρώτος φερετζές τους ..το--ΚΚΕ το όποιο και αυτό θέλει ευρώ, αλλά όχι Ευρωπαϊκή ένωση, ΝΑΤΟ κ/τ/λ.. άλλα με όλες της συστημικες γαρνιτούρες που για μερικούς εξασφαλίσουν τον καλό μισθό,με την ίδια κασέτα ..

  Και ερωτώ εγώ ο βλάκας και που κάνουν μια μέρα απεργία τι έχουν αλλάξει στα 7 χρόνια κατοχής !!!

  Η Νέα δράση που λέγετε και Νέα δημοκρατία πως θέλει την Ελλάδα;;;Η Ελλάδα για να λέμε αλήθειες πέθανε ως χώρα, την θελουν ως μια πολύπλευρης πολυεθνικής όσο και να θελουν να χαϊδεύουν αυτιά ΟΙ νέο ΣΩΤΗΡΕΣ, Κούλης και SIA...

  Όλοι Προσπαθούν να περάσει το καλοκαίρι να οικονομήσουν από τον τουρισμό οι πολυεθνικός τους και θα το πάνε λάου- λάου διοτι φοβούνται το ατύχημα μιας Εξέγερσης εν μέση καλοκαιριού...Στην { Χώρα } και όσοι πολιτικοί κλαίνε ιδικά για την μεσαία τάξη δεν είναι μόνο ψεύτες ,αλλά και ΆΤΙΜΟΙ από όλες της πτέρυγες της βουλής...

  Δεν καταλαβαίνουν οι μπουνταλάδες της μεσαία τάξης ότι δεν τους ΘΈΛΟΥΝ!!!!Θέλουν να γίνουν όλα υπέρκαταστήματα, υπέρδικηγορικά γραφεία, υπέρκέτερινγκ, υπέρτάξη κ.τ.λ ...ΌΛΟΙ ΘΈΛΟΥΝ ΥΠΈΡ ΕΝΑΝ μεγάλο υπερσυγκεντρωτισό και ένα [κράτος..>ας το λέμε ακόμα έτσι} χωρίς κανένα κοινωνικό πρόσημο για ΚΑΝΈΝΑ..

  Ακόμα και τα καταστήματα τον φυλακών ΘΈΛΟΥΝ να έχουν ιδιωτικούς σεκιούριτι , να γίνουν τα νοσοκομεία ΕΝΑ καρτέλ, τα συνεργεία οχημάτων ΈΝΑ καρτέλ, τα ξενοδοχεία ΕΝΑ καρτέλ, η αγροτική γη ΈΝΑ καρτέλ, ΔΕΗ -ΝΕΡΌ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ένα ΚΑΡΤΈΛ ...Να τα αρπάξουν ΟΛΑ χωρίς να δώσουν ΤΊΠΟΤΑ και με την βοήθεια {του κράτους..>ας το λέμε ακόμα έτσι} διοτι θα χρεώνουν φόρους, θα κόβουν μισθούς σύνταξης, όπως θελουν και όποτε το θελουν...έτσι θα καταχρεωνόσουν το 95% του πληθυσμού ώστε να τα αρπάξουν με πρόσχημα το ΧΡΕΟΣ και ΜΕ το υπέρ όπλο που λέγετε 3,5% πλεόνασμα θα διαλύσουν ΤΑ ΠΆΝΤΑ ...Και μετά θα αρχίσει ΈΝΑ νέο παραμύθι, ο ένας θα τα ρίχνει στον άλλον [το έχουν ξεκινήσει από τώρα]= >+ΑΥΤΆ ΤΑ ΜΕΤΡΆ ΔΕΝ ΤΑ ΠΉΡΑ ΕΓΏ!! ΆΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ {{ΆΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΛΈΜΕ ΈΤΣΙ ΑΚΌΜΑ}} ..ΈΧΕΙ ΣΥΝΈΧΕΙΑ!!! ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΤΟ ΠΆΤΕ??...

  Όπως ξέρουμε ΚΑΛΆ και τον ρόλο της Χρύση Αύγη=> που είναι οι δραγάτες ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΝ ...Είναι αυτοί που επιθυμούν να ελέγχουν με τα εργολαβικά -δουλικά γραφεία τους την εργασία, να ελέγχουν όλη ΤΗΝ παρανομία, από την πορνεία , τα ,ναρκωτικά,τα ανθρώπινα όργανα, τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ , το ΣΤΡΑΤΌ, την ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ της ΘΡΗΣΚΕΊΕΣ, κ.τ.λ ΠΆΝΤΑ με την κάλυψη του ΥΠΈΡ ΚΑΡΤΈΛ {του κράτους..>ας το λέμε ακόμα έτσι ακόμα }...

  ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ ... Σήμερα ΥΠΆΡΧΟΥΝ 200 ΑΝΤΊ-μνημονικά κόμματα, κινήματα ΑΛΛΆ δεν έχουν μια γραμμή, ένα σχέδιο , μια λύση..Φταίει ο ΛΑΟΣ;; ναι.. ΔΙΌΤΙ δεν έχει αντίδραση ακόμα -ακόμα και με θανατηφόρα χτυπήματα ..

  Ακούν ακόμα το αφήγημα που τους ΛΈΝΕ ..ότι τους εκβίαζαν οι ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΙ {είναι και ο μισθός που παίρνουν ως βουλευτές} Ο Κουλης ΘΑ ΘΑ ΘΑ τηρήσει την συνέχεια του κράτους ... ΕΕΕΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΤΎΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ;;;;

  Υ.Γ ..Σήμερα μου είπε ένας συν άνθρωπος: ότι έχω και δε έχω είναι ένα σπίτι 80 τ.μ την γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου , το δάνειου του σπιτιού το έχω ξεχρεώσει πάνω από 1.5% φορά, τώρα ΧΡΩΣΤΏ ακόμα 20.000 ευρώ.. ΔΕΝ έχω δουλέψει με κανονικό μισθό ΕΔΏ και τέσσερα χρόνια ΟΜΩΣ περιμένω με λαχτάρα να έλθουν να με βγάλουν έξω ακόμα και με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό... άλλα έλα μα δεις κάτι: {είχε τοποθετήσει πάνω από τέσσερα κιλά εκκριτικά και τους περιμένει ..να βάλει στο σπίτι του όσο πιο πολλούς μπορεί για να του το πάρουν με εκρηκτική μουσική }..

  ΤΕΛΟΣ Η ΠΟΛΊΤΙΚΗ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΆ ΖΉΤΩ ΤΟ SURVIVOR

  Uros.

  Item Reviewed: Οι τράπεζες κατάσχουν 10.000 ακίνητα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr