GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), που πραγματοποιείται στο ιστορικό κέντρο της ...


Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), που πραγματοποιείται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Μητροπόλεως 23) από 18 έως 21 Μαΐου, στηρίζει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εκφράζοντας την υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία μέσα από διάφορες ψηφιακές δράσεις, όπως είναι ο διαγωνισμός “VR Creations Contest”.
Με θέμα το #PostFuture, το ADAF 2017 powered by GERMANOS, καλεί το κοινό να φανταστεί το «μετα-μέλλον» και με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality - VR) να ζήσει μια συναρπαστική εμπειρία. Σε μια εποχή, μάλιστα, όπου η εικονική πραγματικότητα τείνει να αναμειγνύεται με την καθημερινότητα και τα όρια μεταξύ «αληθινού» και «εικονικού» τείνουν να συγκλίνουν, πάνω από 250 καλλιτέχνες από 22 χώρες θα καταθέσουν τη δική τους οπτική σχετικά με το μετα-μέλλον.
VR Creations Contest
Το ADAF και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν τον διαγωνισμό “VR Creations Contest”, δημιουργώντας την πρώτη ψηφιακή VR gallery με έργα που θα φτιάξει το ίδιο το κοινό. Μέσω της ενέργειας αυτής, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας και να δημιουργήσουν τα δικά τους τρισδιάστατα έργα τέχνης, ζωγραφίζοντας «στον αέρα» σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, έχοντας για καμβά όλο τον χώρο γύρω τους. Οι digital experts θα αναλάβουν να τους μυήσουν στην τεχνολογία VR και θα τους βοηθήσουν να διερευνήσουν την «μετα-ψηφιακή» πραγματικότητα. Με τη συμμετοχή τους στο “VR Creations Contest” της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε κλήρωση για απίθανα δώρα τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση