Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

  Απεργία 17 Μαΐου: Απέχουν και οι δικηγόροι


  Μετά τους συμβολαιογράφους και οι δικηγόροι της Αθήνας προχωρούν σε αποχή, την Τετάρτη 15 -5-1917 , Διαμαρτυρόμενοι για τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού.
  Συγκεκριμένα , το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποδοκίμασε καθολικά την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία μεταβάλλεται η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί τα χείρω, επιτείνοντας το δημευτικό αποτέλεσμα του νόμου 4387/2016.
  Κατόπιν αυτού, αποφάσισε : 
  1.    Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.
  Κατ’ εξαίρεση συζητούνται κανονικά (χωρίς άδεια) :
  Α) Οι υποθέσεις στις οποίες υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προθεσμίας,
  Β) Οι προσωρινές διαταγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αιτήσεις αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.
  Επιπλέον γίνονται κανονικά (χωρίς άδεια) : 
  Α) Οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών.
  Β) Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
  Γ) Προσθήκη - Αντίκρουση
  Αναβολές : 
  Σημειώνεται ότι επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση για την υποβολή αιτήματος αναβολής με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – ειδοποίησης αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου. Κατ’ άρθρον 36 του ν. 4446/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 παρ. 2 του ν. 4465/2017, δεν απαιτείται στην περίπτωση αυτή η έκδοση παραβόλου αναβολής.
  2.   Να εξουσιοδοτηθεί ο  Πρόεδρος του ΔΣΑ,  αφού προηγουμένως ακούσει και σταθμίσει τις θέσεις που θα αναπτυχθούν στην Ολομέλεια της Τρίτης 16 Μαΐου, να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της αποχής για την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Ο ΔΣΑ θα συνταχθεί με την απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια.
  3.   Την προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν σε εφαρμογή των νέων διατάξεων. 
  4.   Την προσφυγή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,λόγω παραβίασης του ενωσιακού δικαίου από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.
  5.   Ειδικώς, από Δευτέρα 22 Μαΐου έως και Τρίτη 6 Ιουνίου,  σε ό,τι αφορά τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και τον ΕΟΠΥΥ το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής:
  α) Την αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των ως άνω φορέων από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων,  κ.λπ.).
  β)  Στοχευμένη αποχή από   δίκες του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου οι παραπάνω φορείς είναι ενάγοντες, αιτούντες,  προσφεύγοντες ή ανακόπτοντες. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο  ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ ή ο ΕΟΠΥΥ  έχουν ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν ενάγοντες, αιτούντες, προσφεύγοντες ή ανακόπτοντες. Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται στις περιπτώσεις που ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ ή ο ΕΟΠΥΥ έχουν επιτύχει υπέρ αυτών προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτών αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά). 
  Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ ή ο ΕΟΠΠΥ έχουν ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.
  γ) Ποινικές δίκες: αποχή από κοινωνικοασφαλιστικές υποθέσεις (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: ι) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό, και ιι) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐ 2017, 11:56:00 π.μ.

  Αχ το τι έχει ψήφιση ο Ελληνικός λαός για να βρει τον δρόμο του και τους πιστεύει κιόλας...

  Η πολιτική έχασε, οι ιδεολογίες έχασαν.. Η ΜΑΎΡΗ ΑΥΓΉ είναι το πιο συστημικό κόμμα του κέδρους και της εκμετάλλευσης του Μαμονά...Ο Σαμαράς τρόμαξε το 2013 όταν είδε τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ να μπαίνουν στα σαλόνια...

  Πριν την κρίση του υπέρκεφαλαίου όλοι αυτοί ήταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αμελητέα ποσότητα του 0,5% άντε του 1-2%.. ΣΉΜΕΡΑ είναι δεύτερη δύναμη σε χώρες όπως την Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, οι Ούγγροι συγκυβερνούν με φασίστες ,στη Ιταλία στης ΗΠΑ κυβερνά ο αυτοκράτορας Ντόναλντ Τραμπ κ.τ.λ..ΣΉΜΕΡΑ και στην Ελλάδα πιάνουν σταθερά χωρίς σπρώξιμο από τα ΜΜΕ οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΆΝΕΤΑ το 10% με 12% ..Αν αυτό για μερικούς δεν είναι ανησυχητικό τότε ΜΑΣ λείπαμε..

  Δεν είναι μόνο εργάτες λούπεν που έχασαν την δουλειά τους και τους έκαναν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ πλύση εγκεφάλου ότι οι ΞΈΝΟΙ που έρχονται και τους παίρνουν της δουλειές τους ήταν ο εύκολος στόχος έτσι ψηφίζονται οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ..

  Από αυτό το παραμύθι έτσι γιγαντώνετε και στην χώρα μας Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ...Όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν σκεφτήκανε ποτέ ΌΤΙ οι πολυεθνικές τους έκαναν ανέργους.. διοτι πήραν τα εργοστάσια τους ΚΑΙ τα πήγαν στην Ασία με μεροκάματα 2 δολάρια , χωρίς ωράρια, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ανθρωπινά και παιδικά δικαιώματα,που ΖΟΥΝ σε τρώγλες ανά 30 άτομα για να παράγουν τον πλούτο για 200-300 παγκοσμίων πολυεθνικών...

  Διότι ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ τους έλεγε > βλέπεις οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι αυτοί που σε άφησαν χωρίς εργασία, έβαζαν μέσα και το θρησκευτικό συναίσθημα και ΈΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟΝ ΤΈΛΕΙΟ ΝΕΟΦΑΣΊΣΤΑ ΠΟΥ δυστυχώς συνεχίζουν με της ιδεοληψίες οι μήτρες που τους γεννούν και είναι οι Τράπεζες, η πολιτική και οι πολιτικοί της Γερμανία και τον ΗΠΑ με της νέοφιλελεύθερες ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ παγκοσμίως... ΌΛΑ ΓΙΑ ΣΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ...

  Ο κόσμος ΔΕΝ αντιδρά.. βλέπετε τι γίνεται στην Γερμανία// η κ. Άγκελα Μέρκελ θα πάρει της εκλογές περπατώντας διοτι δεν έχουν άλλη επιλογή ούτε οι Γερμανοί ..Που είναι ο Σοσιαλισμός του κ.Μάρτιν Σουλτς;;; μα ξεχνάμε ότι ΜΑΖΊ κυβερνάνε χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές??? Ποιος σοσιαλισμός και ΒΛΑΚΙΕΣ;;; υπάρχει αυτή η ιδεολογία του Σοσιαλισμού ΣΉΜΕΡΑ;;; που είναι να πάω να την διαβάσω?? ..

  Κομουνισμός !!!!! Τι ωραία ιδεολογία!!! μια κασέτα {ο λαός να πάρει την στην εξουσία στα χέρια του} ΜΆΛΙΣΤΑ.. Χωρίς επανάσταση δεν έχει παρθεί {εξουσία λάου}... έχουν τα κότσια , την γνώση , να οργανώσουν αυτοί που αυτοαποκαλούνται κομουνιστές του ΚΚΕ του 2017 να ΔΏΣΟΥΝ κατεύθυνσης για πάρει ο ΛΑΟΣ την εξουσία ??? ΟΧΙ.. έτσι έχουν βολευτεί ΚΑΛΑ μερικοί βουλευτές και καθοδήγητες και τρώνε μισθούς και εισφορές ΑΠΌ το σύστημα που ΜΌΝΟ καταγγέλλουν και έτσι νομίζουν ότι κάνουν το χρέος τους...Εδώ υπάρχει μια εξαίρεση για αυτούς που είναι εκτός βουλής που νομίζουν ότι ανατρέπουν ΑΥΤΟ το σύστημα με το πετάνε ένα δυο μολότοφ στα ΜΑΤ...

  Για τον Σύριζα τι να πω !!!! ΕΎΓΕ τους, κατάφεραν να κάνουν αυτά που η λεγομένη ΔΕΞΙΆ ΔΕΝ το διανοούνταν να τα κάνει ούτε στα καλύτερα της ΌΝΕΙΡΑ...

  Συμπέρασμα: ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΑΔΙΈΞΟΔΟ..Που θα κλιμακώνετε με ταχύτητα φωτός με την ρομποτική τεχνολογία σε θέσεις εργασίας και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα έχουν την γνώση για της νέες μορφές εργασίας που ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ, όχι ότι έρχονται.. ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ...Τώρα σε όλα αυτά αν βρουν λύση προσωπικά το θεωρώ δύσκολο και θα πάρει χρόνο που πολλοί από εμάς θα έχουμε γίνει αστρόσκονη ...

  Uros

  Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐ 2017, 12:15:00 μ.μ.

  Προ ημερών ξύπνησα το πρωί με μια βαρυστομαχιά άλλο πράμα καθότι είχα κατεβάσει αποβραδίς κάτι μεζέδες σε μια ταβέρνα τίγκα στα αλλατοπίπερα είχα πιει και κάτι κρασά, λέω λοιπόν στην συμβία μου, μαρία έχουμε καμιά σόδα, κανένα καθαρτικό , για να αλαφρύνω;΄ όχι μου απαντά, αλλά έχω κάτι ποιο πρακτικό, έλα εδώ κάτσε σε αυτήν την καρέκλα, κράτα και αυτή την λεκάνη στα πόδια σου, και θα δεις, πάει λοιπόν και ανοίγει την τηλεόραση στην ΕΡΤ, ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και μου λέει κοίτα και μην βγάλεις τα μάτια σου από εκεί, μωρή της λέω τρελή είσαι, σου σάλεψε, τι είναι αυτά;
  Όχι μου λέει γελώντας, τόχω δοκιμάσει, κάμε τρία λεφτά υπομονή και θα δεις το πουλάκι.
  Εεεεε...τι να κάνω, είπα να μην καυγαδίσουμε πάλι και το έκανα, δεν πέρασαν τα τρία λεφτά που μου έβαλε και ξέρασα, ναι ξέρασα, ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΡΤ, το συνιστώ σε όλες και σε όλους, για να ξερνάτε με ευκολία και χωρίς δάχτυλα βλέπετε ΕΡΤ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΤΡΊΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΞΕΡΝΑΤΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.......ΣΩΘΗΚΑ….

  Item Reviewed: Απεργία 17 Μαΐου: Απέχουν και οι δικηγόροι Rating: 5 Reviewed By: Press- gr