GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία 17 Μαΐου: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλείνουν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να διαμαρτυρηθο...


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να διαμαρτυρηθούν για το «4ο μνημόνιο» που φέρνει η κυβέρνηση «μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος», όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για νέο σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα.
«Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο μνημόνιο παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές
συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011.Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας,της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.
«Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές. Τα συνδικάτα δεν είναι το «παλιό» και η «οπισθοδρόμηση»όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το παλιό και η συντήρηση είναι η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές» προσθέτει.
Για το «τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει» μιλά και η ΑΔΕΔΥ. «Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου» τονίζει.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).
Στην απεργία έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει η ΕΣΗΕΑ με 24ωρη σιγή στα μέσα ενημέρωσης από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση