GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία - Ποινή φυλάκισης έως 2.370 χρόνια προτείνει ο εισαγγελέας για τον μακελάρη του Reina

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο για τον μακελάρη, Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος πρα...


Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο για τον μακελάρη, Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το κατηγορητήριο είναι 90 σελίδες και ζητά την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στον Μασαρίποφ 40 φορές, ενώ υπήρξε και η εισήγηση να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι και 2.370 χρόνια.

Ο Μασαρίποφ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το κατηγορητήριο, οι εισαγγελείς αναφέρουν πως από τους 57 ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη χώρα, από τις αστυνομικές αρχές κρατούνται οι 51.

Ταυτόχρονα, οι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης και στη γυναίκα του Μασαρίποφ με την κατηγορία της συνέργειας.

Ο Μασαρίποφ λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου άνοιξε πυρ μέσα στο κοσμικό κλάμπ Reina σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 69, δηλώνοντας πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση