GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπρεπε να με πυροβολήσετε: Άκουγε φωνές ο οδηγός που παρέσυρε 23 πεζούς

Ο οδηγός που παρέσυρε συνολικά 23 πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης χθες Πέμπτη είναι βετεράνος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυ...


Ο οδηγός που παρέσυρε συνολικά 23 πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης χθες Πέμπτη είναι βετεράνος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα μεταξύ των οποίων και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και για απειλή με μαχαίρι εις βάρος τρίτου, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και με δημόσια έγγραφα.

Ο 26χρονος Ρίτσαρντ Ρόχας ανέβηκε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πεζοδρόμιο, διέσχισε τρία οικοδομικά τετράγωνα και παρέσυρε πεζούς σκοτώνοντας μια 18χρονη, προτού προσκρούσει σε κολώνα.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται πηγές των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ο Ρόχας είπε ότι "άκουγε φωνές".

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος κρατείται, είπε ακόμη ότι περίμενε να πεθάνει, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων AP.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρόχας είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν: "Έπρεπε να με πυροβολήσετε! Ήθελα να τους σκοτώσω".

Εις βάρος του Ρόχας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η αστυνομία εκτιμά ότι βρισκόταν υπό την επήρεια συνθετικής μαριχουάνας, που είναι γνωστή ως Κ2, όπως μετέδωσε το δίκτυο ABC επικαλούμενο δυνάμεις της επιβολής του νόμου. Οι πρώτες εξετάσεις φέρεται ότι βγήκαν αρνητικές για αλκοόλ και θετικές για ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τον φίλο του Χάρισον Ράμος, ο Ρόχας επέστρεψε μετά την θητεία του στο Ναυτικό με προβλήματα με το αλκοόλ και είχε αναρτήσει "τρελά πράγματα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Μην τον εμφανίζετε ως τρομοκράτη ή κάτι τέτοιο. Υπηρέτησε την πατρίδα του και όταν επέστρεψε κανένας δεν τον βοήθησε", είπε ο Ράμος στο Reuters έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Ρόχας στην περιοχή του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ράμος πρόσθεσε ότι ο δράστης είχε φοιτήσει σε κολλέγιο και εργαζόταν σε κτηματομεσιτικό γραφείο.

"Πέρασε πολύ δύσκολα. Είναι φίλος μου. Τον νοιάζομαι και με θλίβει", είπε ο Ράμος, ο οποίος είχε χάσει επαφή με τον Ρόχας.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Ρόχας είχε συλληφθεί στο διαμέρισμά του στο Μπρονξ επειδή είχε απειλήσει κάποιον με μαχαίρι.

"Αισθάνεσαι ασφαλής; Μου έκλεψες την ταυτότητα", είπε ο Ρόχας στον άνδρα αυτόν αρπάζοντάς τον από τον λαιμό με το ένα χέρι και κραδαίνοντας ένα μαχαίρι με το άλλο, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα, εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή όπλου και για απειλή κατά της ζωής τρίτου προσώπου. Δήλωσε ένοχος για παρενόχληση και επειδή πρόκειται για απλή παράβαση δεν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Επίσης εναντίον του Ρόχας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2008 και το 2015, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο Ρόχας κατετάγη στο Ναυτικό το 2011 και υπηρέτησε κυρίως στην Φλόριντα.

Ενώ υπηρετούσε στο Τζάκσονβιλ συνελήφθη για άσκηση σωματικής βίας και αντίσταση κατά της αρχής, αμφότερα πλημμελήματα.

Σύμφωνα με την έκθεση σύλληψης από το γραφείο του Σερίφη του Τζάκσονβιλ, ο Ρόχας είχε φωνάξει σε έναν αστυνομικό "Η ζωή μου τελείωσε" και είχε απειλήσει να σκοτώσει αστυνομικό μετά την αποφυλάκισή του. Επίσης είχε πει στον ίδιο αστυνομικό ότι είχε χτυπήσει έναν ταξιτζή στον οποίο χρωστούσε χρήματα και ότι είχε πιεί όταν συνελήφθη, σύμφωνα με την έκθεση.

Από τα αρχεία του Ναυτικού προκύπτει ότι ο Ρόχας παρέμεινε δύο μήνες σε στρατιωτική φυλακή στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας το καλοκαίρι του 2013 αλλά δεν διευκρινίζεται για ποιόν λόγο.

Από το Ναυτικό έφυγε, σύμφωνα με τα αρχεία, τον Μάιο του 2014.

 

 

Το χρονικό της επίθεσης

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν στην πολυσύχναστη Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διερχόμενους πάνω σε πεζοδρόμιο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι μια 18χρονη κοπέλα, ενώ η 13χρονη αδερφή της νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο - ένα Honda - κινούταν αντίθετα προς το ρευμα κυκλοφορίας, βγήκε από την πορεία του με μεγάλη ταχύτητα και παρέσυρε τους περαστικούς, πριν σταματήσει στα προστατευτικά κολωνάκια.

Ο οδηγός συνελήθφη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μπρονξ.

"Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια", τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρόχας και είχε συλληφθεί το 2008 και ξανά το 2015 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέκλεισε την περιοχή. Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 10 άτομα κείτονταν τραυματισμένα στο έδαφος μετά τη σύγκρουση.

What's happening in Times Square?? This car was in the sidewalk and people are on the streets pic.twitter.com/PsepRtfrAr

— gb (@gb__) 18 Μαΐου 2017

BREAKING NEWS: Several people hurt after car drives onto sidewalk in Times Square. pic.twitter.com/acrwORJNIc

— Fox News (@FoxNews) 18 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση