GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενεζουέλα: 260 πέρασαν στρατοδικείο επειδή διαδήλωσαν κατά του Μαδούρο

Περισσότεροι από 260 άνθρωποι έχουν δικαστεί από στρατοδικείο, κάτι που αντίκειται στο σύνταγμα ενώ τουλάχιστον 155 πολίτες έχουν φυλ...


Περισσότεροι από 260 άνθρωποι έχουν δικαστεί από στρατοδικείο, κάτι που αντίκειται στο σύνταγμα ενώ τουλάχιστον 155 πολίτες έχουν φυλακιστεί με εντολή των στρατοδικείων στη Βενεζουέλα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε η ΜΚΟ Foro Penal.

Και στη Βενεζουέλα, το Σύνταγμα ορίζει πως μόνο στρατιωτικοί προσάγονται ενώπιον στρατιωτικών δικαστηρίων.

Οι 155 οδηγήθηκαν στη φυλακή και οι υπόλοιποι είτε αθωώθηκαν είτε απελευθερώθηκαν υπό όρους.

«Μόνο στην (Πολιτεία) Καραμπόμπο (στο βόρειο τμήμα της χώρας) σήμερα, 23 άνθρωποι προσήχθησαν ενώπιον στρατοδικείων. Ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς απομένουν πολλοί που αναμένεται να οδηγηθούν» σε αυτά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λουίς Μπετανκούρ, δικηγόρος της ΜΚΟ, επιμένοντας στο ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να δικάζονται παρά μόνο από πολίτες».

Το κύμα των διαδηλώσεων εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, οι οποίες συχνά εκτραχύνονται σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και σε λεηλασίες, έχει στοιχίσει τη ζωή 38 ανθρώπων μέσα σε έξι εβδομάδες, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας, η Λουίζα Ορτέγα, καταδίκασε την Τετάρτη την προσαγωγή ενώπιον στρατιωτικών δικαστηρίων πολιτών που συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Το να δικάζονται πολίτες από στρατιωτικούς είναι μια «πρακτική δικτατοριών», κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγκρο, ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, για την κατάσταση στην οποία έχουν εκφράσει ανησυχία οι ΗΠΑ, η ΕΕ και ο ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση