GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των τελευταίων 2 στρατιωτικών

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε και το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των τελευταίων 2 από τους συνολικά 8 στρατιωτικούς που έ...


Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε και το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των τελευταίων 2 από τους συνολικά 8 στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.
Όπως στις προηγούμενες αποφάσεις, το Συμβούλιο διέταξε την απελευθέρωση των Τούρκων αν δεν κρατούνται για άλλο λόγο.
Ωστόσο η κράτηση τους συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής ασύλου που έχουν αιτηθεί. Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Γιώργου Βούλγαρη ο όποιος αναφέρθηκε καταρχάς στις πρόσφατες τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών αρχών.
Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αγόρευσή του εξέφρασε την έκπληξή του που 10 μέρες μετά το πρώτο αίτημα οι τουρκικές αρχές έστειλαν δεύτερο για τα ίδια αδικήματα.
«Είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που υποβάλλεται το αίτημα να υπάρχει άρνηση. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητήσει κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια 2η απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών», τόνισε ο εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση