GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενεργειακά σουρωτήρια τα ελληνικά σπίτια: Μόλις 3 στα 100 πληρούν τα κριτήρια

Μόλις το 3% των κτιρίων στην Ελλάδα έχουν κατασκευαστεί με βάση τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (KENAK), από το 1980 μέχρι και σήμερ...


Μόλις το 3% των κτιρίων στην Ελλάδα έχουν κατασκευαστεί με βάση τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (KENAK), από το 1980 μέχρι και σήμερα, τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, από το βήμα της ημερίδας για την κυκλική οικονομία, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Είπε ότι η ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων πρέπει να είναι το νέο πλάνο στη δόμηση και επισήμανε ότι «η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος αποτελεί παράδειγμα πολλαπλού και πολύπλευρου οφέλους, ειδικά για μία ενεργειακά εξαρτημένη χώρα, όπως η Ελλάδα», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα κτίρια στην Ελλάδα καταναλώνουν το 40% της συνολικής ενέργειας.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», το χαρακτήρισε «ζωογόνο και απαραίτητο» για τον κλάδο των μηχανικών, και ζήτησε «ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση