GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Η κυβέρνηση φέρνει το 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντίμετρα

"Οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού επιβάλλουν τον σεβασμό όλων" σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκ...


"Οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού επιβάλλουν τον σεβασμό όλων" σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
"Όπως ήδη τόνισα πριν από λίγες ημέρες την ώρα που η Κυβέρνηση φέρνει το 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντίμετρα για … το 2019, χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι «δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».
Αρνείται δηλαδή η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ρητά προβλεπόμενη από το ισχύον πρόγραμμα δυνατότητα για απόδοση στην οικονομία και στην κοινωνία, των επιπλέον χρημάτων που εισέπραξε στραγγίζοντας με τους φόρους τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις" πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.
"Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία που τον Δεκέμβριο δεν ψήφισαν το εφάπαξ επίδομα για τους συνταξιούχους, σπεύδουν τώρα να συμμαζέψουν το λάθος τους με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο" σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους του 2017, μπορεί να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες περίπου 1,9 δις ευρώ (περίπου 1% του ΑΕΠ).
Αν υπάρχει η πολιτική βούληση και όχι μικροκομματικές στοχεύσεις αυτό μπορεί να γίνει με τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2017.
Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία, προτείνουμε ό,τι ποσό διατεθεί από τα χρήματα αυτά να κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα σε:
  • Ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για πρόσληψη 200.000 ανέργων (και κυρίως νέων ανθρώπων) μέσω κάλυψής των εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση,
  • Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην πρωτογενή παραγωγή και στην εστίαση,
  • Ενίσχυση των πολίτικών στήριξης της οικογένειας" τόνισε η κ. Γεννηματά καταλήγοντας:
"Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία καταθέτοντας σχετική Πρόταση Νόμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση