GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελέας διέταξε να εξεταστεί το πιστοποιητικό τυφλότητας του 52χρονου

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνει το πιστοποιητικό τυφλότητας το οποίο επικαλείται ο 52χρονος κατηγορούμενος για την αρπαγή και τ...


Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνει το πιστοποιητικό τυφλότητας το οποίο επικαλείται ο 52χρονος κατηγορούμενος για την αρπαγή και τον βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στο σπίτι του, στη Δάφνη.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακίσουν τον κατηγορούμενο η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο 52χρονος σε ανάρτηση του στα social media.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί πότε αλλά και από ποιον χορηγήθηκε το επίμαχο πιστοποιητικό το οποίο ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Ελευθέριο Ειρηνάκη ο 52χρονος έχει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του αλλά δεν έχει μαζί του τα χαρτιά του ΚΕΠΑ.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται την αναπηρία του και ζήτησε την διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο ο εντολέας του στο παρελθόν οδηγούσε μηχανή την οποία δεν οδηγεί πια και μπορεί να κινείται με σκιές και φως αλλά δεν ξεχωρίζει πρόσωπα. Όπως ισχυρίζεται οι κάμερες που ειχε στο σπίτι του τον βοηθούσαν να κινείται.

Στην απολογία του , η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα , ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε στους προανακριτικούς του ισχυρισμούς ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας και αυτό, σύμφωνα με τον 52χρονος, μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό των καμερών. Στο επίμαχο υλικό , ισχυρίζεται , είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που αποδεικνύουν όσα λέει.

"Είναι σε κατάσταση σοκ. Είχαν μια άλλου είδους σχέση" τόνισε σε δήλωση του ο δικηγόρος του.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση τους οι δικηγοροι της οικογένειας της φοιτήτριας Νικόλαος Κακολιάς και Δήμητρα Ρίζου αναφέρουν:

"Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό".

Μαρία Ζαχαροπούλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση