GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραβεία 9ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;»

Με μεγάλη επιτυχία έληξε στις 14 Μαΐου, το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» με τη συμμετοχή 22 σχολείων από όλη την Ελλάδα....


Με μεγάλη επιτυχία έληξε στις 14 Μαΐου, το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» με τη συμμετοχή 22 σχολείων από όλη την Ελλάδα.
Είκοσι δύο ταινίες άλλοτε «χωρίς στυλ» αλλά με ύφος, ταινίες που δεν χαρίζονται σε κανέναν, ταινίες που «άλλοτε δείχνουν τα δόντια τους» και άλλοτε «βγάζουν γλώσσα», χαμηλόφωνες και καυστικές, σε κάθε περίπτωση όμως ταινίες φτιαγμένες με θράσος και κέφι.
jadjadh2
Την εκδήλωση στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και κινηματογραφιστές που με την παρουσία τους, τα γέλια τους και τα σχόλια τους έδωσαν πνοή και υπόσταση στο αίτημα «Πάμε Σινεμά;».
Την τελετή απονομής παρουσίασε ο κωμικός και σκηνοθέτης Γιώργος Αργύρης (Jeremy) και μας έκαναν να γελάσουμε με stund up comedy από κοινού με τον κωμικό  Παναγιώτη Δελαβίνια.
jadjadh3
Η Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους (αλφαβητικά): Αβδελιώδη Δήμο-Σκηνοθέτη, Θέο Αργύρη-Διευθυντή Φωτογραφία, Μαρούδα Γιάννη-Σεναριογράφο, Μήτση Χρήστο-Κριτικό Κινηματογράφου, Παπαδημητρίου Άγγελο-Εικαστικό - Ηθοποιό, Σοφιανόπουλο Δημήτρη-Σκηνοθέτη, Σπαθάρα Εύα-Εκπαιδευτικό - Στέλεχος Γ.Γ. Ισότητας των Δύο Φύλων και Ηλία Δημητρίου – Σκηνοθέτη, Εκπρόσωπο της ΕΡΤ,  απένειμε τα παρακάτω βραβεία:
  • Α’ βραβείο, « 2084 », Ειδικό Γυμνάσιο, ΓΕΛ κωφών και βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Στύρων Ευβοίας και Ειδικό Γυμνάσιο κωφών και βαρήκοων Αργυρούπολης,
  • Β’ βραβείο, «SOS», 2ο Γυμνάσιο Χανίων
  • Γ’ βραβείο, «Ο Μάνος και ο μίμος», 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
  • Καλύτερη ταινία Δημοτικών Σχολείων, «Ποτέ μη λες ποτέ» Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου Χανίων
  • Καλύτερη ταινία Γυμνασίων-Λυκείων, «Χάπι Ωριμότητας», 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης
  • Βραβείο κοινού, «Το Διαγώνισμα», 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.
Ο κύριος Παναγιώτης Κασσιανός, εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας και διευθυντής Ειδικής Αγωγής, ευχαρίστησε το «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» γιατί δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να εκφράζονται και να ενεργούν και ταυτόχρονα, με αβίαστο τρόπο, να μαθαίνουν τα μυστικά της οπτικοακουστικής έκφρασης σε μια εποχή που η πληροφορία μέσω της εικόνας μας κατακλύζει.
jadjadh4
Εξέφρασε δε την χαρά του για την συμμετοχή των Ειδικών Σχολείων στο Πρόγραμμα.
Στον χαιρετισμό του ο διευθυντής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Πάμε Σινεμά;», Αντώνης Κιούκας, υπογράμμισε: «το Πάμε Σινεμά; πραγματοποιείται χωρίς οποιαδήποτε κρατική  χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά τη φετινή χρονιά το υπουργείο Παιδείας αδιαφόρησε και δεν εξέδωσε την καθιερωμένη (επί 17 συναπτά έτη) ετήσια εγκύκλιο για την πραγματοποίηση του προγράμματος.
jadjadh5
Παρόλα αυτά εμείς συνεχίσαμε με την υποστήριξη των μαθητών και των δασκάλων τους. Και καταφέραμε να έχουμε 22 ταινίες από όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε ο υπουργός Παιδείας -και καθηγητής- κ. Κώστας Γαβρόγλου να αναλάβει την πρωτοβουλία να εκδοθεί εγκύκλιος για την επόμενη σχολική χρονιά».
jadjadh1
Ευχαριστούμε θερμά τα Σχολεία και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τον Δημήτρη Γεωργίου για τη φωτογράφιση της εκδήλωσης και τους εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση