GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερείς και Atenistas ξενάγησαν δεκάδες Αθηναιους στην Πλάκα

Την ξενάγηση Αθηναίων στην παλαιότερη γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα, ενισχύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ύστερα από προτροπή του αρχιεπισκ...


Την ξενάγηση Αθηναίων στην παλαιότερη γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα, ενισχύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ύστερα από προτροπή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και σε συνεργασία με τους Atenistas.
Με πρώτη την έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αυλές αρχοντικών και σπιτιών της οθωμανικής περιόδου, μεγαλοαστικών σπιτιών των πρώτων χρόνων της εποχής του Όθωνα, κατοικιών λαϊκής αρχιτεκτονικής, νεοκλασικών κτιρίων του 19ου και των αρχών του 20ού αι, αυλές εκκλησιών και σχολείων, άνοιξαν τις πόρτες τους την Κυριακή σε Αθηναίους όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους και συνδύασαν την ξενάγηση με ένα μαγικό ανοιξιάτικο περίπατο.
Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτης, ιερείς της περιοχής της Πλάκας και στελέχη της «Αποστολής» έδωσαν το «παρών» και ενημέρωναν διαρκώς τον κόσμο για την ιστορία του πιο παλαιού σπιτιού της Αθήνας του αρχοντικού της Οσίας Φιλοθέης, αλλά και πολλών σημαντικών εκκλησιών, όπως του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά και της Παναγίας της Χρυσοκαστριώτισσας, του ναού της Αγίας Άννας, αλλά και του Αγίου Συμεών, στα Αναφιώτικα.
Ο π. Συμεών τόνισε, ότι «η συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με τη διαδικτυακή οργάνωση Atenistas ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Στο πρώτο, τότε, πειραματικό κάλεσμα, το οποίο έγινε μόνο με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμμετείχαν περίπου τρεις χιλιάδες νέοι, που επισκέφτηκαν τις ομορφιές της βυζαντινής Αθήνας.
Σήμερα, ο αριθμός έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο και χιλιάδες νέοι ανταποκρίθηκαν πάλι και επισκέπτονται τις πιο όμορφες ιστορικές αυλές της Πλάκας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπός μας, έδωσε εντολή και άνοιξε την Κυριακή για το κοινό και η αρχιεπισκοπική κατοικία και έτσι χιλιάδες νέοι πέρασαν από την Αρχιεπισκοπή, αλλά και από τα υπόλοιπα σημεία της διαδρομής».
Να σημειωθεί ότι οι Atenistas είχαν μοιράσει σε όλους τους συμμετέχοντες ειδικούς χάρτες με την διαδρομή, τα 27 επισκέψιμα σημεία και ένα σύντομο ιστορικό για το καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση