GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αυλές που πρέπει να επισκεφθείς στα βόρεια προάστια

Οι γειτονιές των βορείων προαστίων κρύβουν πολλές οάσεις δροσιάς και χαλάρωσης που μας κάνουν να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην πρωτεύουσ...


Οι γειτονιές των βορείων προαστίων κρύβουν πολλές οάσεις δροσιάς και χαλάρωσης που μας κάνουν να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα και μας υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών.
Πανέμορφες αυλές με ψηλά δέντρα, εξωτικά φυτά και ιδιαίτερη διακόσμηση όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ξεχωριστά πιάτα και εκλεκτά κρασιά ή cocktails.
Από το Χαλάνδρι μέχρι την Κηφισιά, ξεχωρίζουμε μερικά από τα ωραιότερα στέκια με αυλές για φαγητό ή ποτό, έξοδο μετά τη δουλειά ή για ένα χαλαρό σαββατόβραδο με τους φίλους. Αξίζει να τα συμπεριλάβετε στην ατζέντα σας για τις πρώτες καλοκαιρινές εξόδους.
Artisanal

Μία από τις κορυφαίες αυλές της Αθήνας, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει αστικό τοπίο. Με πολλά χρώματα, λουλούδια, πράσινο, αρώματα, αλλά και ιδιαίτερο design, μας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε.
Στην κουκλίστικη αυλή του Artisanal Lounge & Gardens στην Κηφισιά, απολαμβάνουμε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, και ποτέ δεν μένουμε μόνο στο ένα. Σχεδόν, πάντα, μάλιστα συνοδεύουμε και με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.
Από τα πιο δημοφιλή all day εστιατόρια-μπαρ της πόλης, το Artisanal προσφέρει ένα διαρκές ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων σε καθημερινή βάση με φόντο ένα πανέμορφο σκηνικό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να επιστρέψετε ξανά.
Πληροφορίες
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 210 8086111, http://artisanal.gr, fb page: ARTISANAL
Theory Bar & More

Ο χώρος θυμίζει μοντέρνο φιλικό σπίτι με αυλή, το κεντρικό τεράστιο τραπέζι προκαλεί την παρεΐστικη διάθεση, το μπαρ με το χαρακτηριστικό πολύχρωμο πλακάκι καλεί για happy coktails, ενώ ο εξωτερικός κήπος αυτή την εποχή είναι όνειρο.
Η σταθερή αξία του Χαλανδρίου στη στοά της Πλάτωνος δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις.
Η αυλή του Theory Bar & More, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αποτελεί αγαπημένο meeting point τόσο για after office ποτά και cocktails με τους φίλους όσο και για κυριακάτικο brunch.
Πληροφορίες
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801633, www.theorybar.gr, fb page: Theory Bar&More
Hide & Seek

Στο βάθος ενός διαδρόμου επί της οδούς Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, κρύβεται μια ατμοσφαιρική, δενδρόφυτη αυλή που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη λεωφόρο.
Ο καταπράσινος κήπος με τους φοίνικες και τα δεκάδες λουλούδια στις γωνιές είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά αυτού του all day bar-restaurant.
Ανοιχτό από το πρωί με καφέ, φρέσκους χυμούς και μεσογειακές γεύσεις μέχρι το βράδυ, που ξεχωρίζουν τα εμπνευσμένα cocktails του Σπύρου Κέρκυρα, το Hide & Seek αποτελεί ιδανικό μέρος για επαγγελματικά, παρεΐστικα αλλά και ρομαντικά ραντεβού.
Πληροφορίες
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6776747, fb page: Hide & Seek - All day bar restaurant
Μέντα

Κουκλίστικο cafe-bar στην Κηφισιά με γλυκές σπιτικές προτάσεις και μια από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας. Η Μέντα στεγάζεται στο σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο διάσημος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός και αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας.
Το πρωί για καφεδάκι, αργότερα για lunch break και το βράδυ για χαλαρό ποτό με φίλους.
Οι γλυκές σπιτικές προτάσεις του –best seller τα cheesecake λεμόνι και το σοκολατένιο fudge σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης– σε συνδυασμό με τον φρεσκοκομμένο καφέ και την όμορφη αυλή του μας κάνουν να το συμπεριλαμβάνουμε στις αγαπημένες μας επιλογές όταν βολτάρουμε στην Κηφισιά.
Πληροφορίες
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ. 210 8080193, fb page: Menta Cafe
Stoffa

Mοντέρνο εστιατόριο με pop στοιχεία, old school αντικείμενα και παραδοσιακά έπιπλα, το οποίο δίνει βάση στη μοντέρνα, ελληνική, δημιουργική κουζίνα με μεσογειακές πινελιές και βρίσκεται στην Κηφισιά.
Τις ηλιόλουστες ημέρες ο καταπράσινος κήπος στην είσοδο φιλοξενεί τους επισκέπτες για φαγητό αλλά και cocktails (signature cocktails από το μενού αλλά και απρόσμενες εμπνεύσεις του mixologist θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς), ενώ η secret πίσω αυλή ανοίγει τις πόρτες της για τις καλοκαιρινές βραδιές.
Το λαχταριστό, γευστικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζεται σε όλες τις προτάσεις του καταλόγου, από τον οποίο ξεχωρίζουν η χορταστική σταβλίσια σπαλομπριζόλα, η ξεχωριστή Picanha Angus στη σχάρα, η τρυφερή ταλιάτα από κόντρα μόσχου αλλά και μεζέδες για τη μέση.
Πληροφορίες
Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά, τηλ. 210 8013853, fb page: STOFFA - Κηφισιά
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση