GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Ψηφίσαμε επειγόντως τα μέτρα, τώρα γρήγορα απόφαση για το χρέος

«Η αίσθηση του επείγοντος δεν μπορεί να υπάρχει μόνο για την ελληνική κυβέρνηση» διαμηνύει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real New...


«Η αίσθηση του επείγοντος δεν μπορεί να υπάρχει μόνο για την ελληνική κυβέρνηση» διαμηνύει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, και υπογραμμίζει: 

«Η κυβέρνηση δεν κωλυσιεργεί. Άλλος κωλυσιεργούσε όλο τον προηγούμενο καιρό και πιθανότατα σκοπίμως. Εμείς έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αυτή τη στιγμή είναι απόλυτη ανάγκη η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί πλήρως και ολιστικά. Και κάναμε όσα οφείλαμε, τηρώντας κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα. Ελπίζουμε και δικαιούμαστε να γίνει το ίδιο και από την πλευρά των δανειστών μας τώρα. Να γραφτεί εγκαίρως το compliance report των θεσμών που πρέπει να κατατεθεί στο Eurogroup και φυσικά να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το χρέος». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «είναι απόλυτη ανάγκη η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί πλήρως και οριστικά», και προσθέτει πως «υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ του Δ.Ν.Τ. και του Βερολίνου και κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει εάν η συνολική συμφωνία θα επιτευχθεί στις 22 Μαΐου ή εάν θα χρειασθούν κάποιες ημέρες για να έχουμε λευκό καπνό». 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει πως «ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως στόχος της κυβέρνησης είναι αμέσως μετά τη συνολική συμφωνία, που θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές. Οι ενδείξεις που έχουμε από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, που βρίσκονται σε χαμηλό επταετίας, δείχνουν πως βρισκόμαστε σε θετική πορεία. Ο συγκεκριμένος χρόνος εξαρτάται πια από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών». 

Συνεχίζοντας ο κ. Τζανακόπουλος, ασκεί έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώνει ότι «η πόλωση του κλίματος δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, αλλά απότοκο των επιλογών του ίδιου του κ. Μητσοτάκη». 

«Ο αρχηγός της ΝΔ, εγκλωβισμένος σε μία ατελέσφορη πολιτική, είναι αναγκασμένος να αποπληρώνει γραμμάτια σε αυτούς που τον οδήγησαν στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος και προσθέτει. 

«Γι’ αυτό το λόγο και έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, δίνοντας τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαρκή παροξυσμό. Αυτό δεν είναι μια θετική εξέλιξη πάνω από όλα για την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Βεβαίως κυρίως αφορά τη ΝΔ αλλά κι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε διαρκώς να το επισημαίνουμε. Όταν π.χ. η ΝΔ επιλέγει να ζητά από τους δανειστές να μην κλείσουν την αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση και να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις, είναι η ίδια που επιλέγει να πολώσει το κλίμα». 

«Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στοχοπροσήλωση στην προστασία αλλά και ενίσχυση όλων αυτών των κοινωνικών ομάδων που τα χρόνια των μνημονίων βρίσκονταν στο περιθώριο» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνεχίζει: 

«Γι’ αυτόν τον λόγο και η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να φτάσει τον προνοιακό προϋπολογισμό από τα 780 εκατ. ευρώ στο 1,5 δισ. για το 2017, ενώ το 2020 θα ξεπεράσει τα 2,7 δισ. ευρώ. Έτσι χτίζονται οι συμμαχίες και όχι σε παρουσιάσεις βιβλίων με τον κύριο Βενιζέλο και το υπόλοιπο χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό». 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «αυτά τα σενάρια είναι το τελευταίο καταφύγιο των ίδιων που μέχρι πρότινος προεξοφλούσαν πρόωρες εκλογές ανά δύο μήνες και διέρρεαν και ημερομηνίες. Πρόκειται για σενάρια που τροφοδοτεί η ίδια η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τόσο το στρατηγικό της αδιέξοδο όσο και την αμφισβήτηση στο εσωτερικό της. Πρόκειται για μια ψευδοπροφητεία που θα διαψευσθεί στο τέλος του 2018. Διότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την εντολή τετραετίας που έλαβε από το λαό, προκειμένου να μπορέσει να φέρει εις πέρας το σύνολο των μεγάλων νομοθετικών και θεσμικών πρωτοβουλιών. Και στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019 οι πολίτες θα αποφασίσουν, αφού η χώρα θα έχει βγει από το μνημόνιο και αφού θα έχουν τεθεί οι βάσεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων». 

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι «μετά τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση. Και είναι ακριβώς αυτό που αποδιοργανώνει τη Νέα Δημοκρατία η οποία επένδυσε στην καταστροφή». 

«Για μας», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι δημιουργήσουμε όρους ανάκαμψης με παραγωγικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκτηση της εργασίας». «Να αντιστρέψουμε τη φορά των πραγμάτων στην αγορά εργασίας στηρίζοντας την πλήρη απασχόληση με αξιοπρεπείς μισθούς, όχι με μισθούς Ρουμανίας και Βουλγαρίας όπως οραματίζεται ο Κύριος Μητσοτάκης. Να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και φυσικά να προχωρήσουμε σε βαθιές δημοκρατικές τομές. Πλέον θεωρώ ότι αρχίζει μια νέα περίοδος και στη βάση των αποτελεσμάτων που θα φέρουμε ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την εντολή για μια νέα τετραετία σε δύο χρόνια από τώρα», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

1 σχόλιο

  1. Μα τι λέτε τώρα;;
    Η φώτο στο κείμενο σας εστί ο ... Δούριος Ιππος του Α.Α. (Αριστερού Αλέξη)!!!

    Και θα το δείτε όχι μόνο εσείς αλλά και οι τυφλοί και οι αόματοι!

    Θα δείτε ότι ο Σόι Μπλε θα έρθει από μόνος του στα 4 ή 5 και θα ζητήσει Μείωση Χρέους τουλάχιστον 74%!!!

    Το ΔΝΤ θα παραδεχθεί Οικτρά το μαθηματικοαριθμητικό λάθος του και θα μας επιστρέψει κοντά στα 185 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς με ισολογισμό Ευρώ την 20/2/2009 (άλλοι λένε για 176 με 181 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς)!!!

    Μάλιστα μεγάλα παγκόσμια Funds & Banks δηλώνουν το λάθος στον υπολογισμό τους τουλάχιστον στα ομόλογα και Σπρένς και ακούγεται ότι θα επιστρέψουν με αναδρομή μαζί με επιτόκιο του 5% γύρω στα 145 Δισεκατομμύρια $ (άλλοι μιλούν για 148 Δισεκατομμύρια και επιτόκιο 5.25%!)!!

    Αυτός ο Δούρειος Ιππος του Εlex ανάγκασε να γονατήσουν στα 4 όλοι Τους!

    Από Δευτέρα στην Κουμουνδούρου η λαοθάλασσα που θα σχηματιστεί για αιτήσεις μέλους στο Κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ θα φθάνει μέχρι τα Ταμπούρια!
    Ακούγεται ότι η ΑΝΕΛΕΗΤΗ μαζί με τον Χαμμένο θα προσχορήσουν στον ... Elex!!! Αναμένουν μάλιστα και τον Κυριακούλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση