GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανόλο Μπλάνικ: Το αγόρι που έφτιαχνε παπούτσια για σαύρες

Η Μπιάνκα Τζάγκερ τις φορούσε όταν έκανε την ιστορική είσοδο στο περίφημο Studio 54 πάνω σε ένα λευκό άλογο. Η Κάιλι Μινόγκ τις φόρεσε ...


Η Μπιάνκα Τζάγκερ τις φορούσε όταν έκανε την ιστορική είσοδο στο περίφημο Studio 54 πάνω σε ένα λευκό άλογο. Η Κάιλι Μινόγκ τις φόρεσε για τη φωτογράφιση στο εξώφυλλο του άλμπουμ της το 2001 με το οποίο επανήλθε στη μουσική σκηνή.
Οι ψηλοτάκουνες γόβες Μανόλο Μπλάνικ λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής, της φινέτσας και του θηλυκού design θεωρούνται μοναδικές και ύμνος στη γυναικεία κομψότητα.
Η Music Box Films απέκτησε τα δικαιώματα για προβολή στην Αμερική του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του κορυφαίου Ισπανού σχεδιαστή υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ, σύμφωνα με το Variety.
Η ταινία «Manolo Blahnik: The Boy Who Made Shoes for Lizards» (Μανόλο Μπλάνικ: Το αγόρι που έφτιαχνε παπούτσια για σαύρες) περιλαμβάνει συνεντεύξεις διάσημων από τον χώρο της τέχνης και της μόδας, των Άννα Γουίντουρ, Παλόμα Πικάσο, Κάντας Μπίσνελ, Ιμάν, Ριάνα, Ναόμι Κάμπελ, Ισάακ Μιζράι, Ρούπερτ Έβερετ, Τζοακίνο Λάντζα Τομάζι, Ντέιβιντ Μπέιλι, Σαρλότ Ολιμπιά κ.α.
Το project που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου σκηνοθετεί ο Μάικλ Ρόμπερτς.
«Γνωρίζω τον Μανόλο εδώ και πάνω από 30 χρόνια, μπορώ να πω ότι είναι μία πολυδιάστατη πνευματική και ρομαντική προσωπικότητα. Το συναρπαστικό μυαλό και η έξυπνη δουλειά του είναι κατάλληλα για το ψυχαγωγικό σινεμά» ανέφερε ο Μάικλ Ρόμπερτς.
Ο Μπλάνικ γεννήθηκε στις Κανάριες Νήσους, στη Σάντα Κρουθ δε λα Πάλμα. Σπούδασε λογοτεχνία και τέχνη στη Γενεύη πριν μετακομίσει στο Παρίσι το 1965 όπου αποφάσισε να γίνει σχεδιαστής. Σε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη το 1970, έδειξε τα σχέδια του στη Νταϊάνα Βρίλαντ, τότε αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, η οποία τον ενθάρρυνε να επικεντρωθεί στα υποδήματα. Άρχισε να δημιουργεί παπούτσια στο Λονδίνο το 1971. Τα παπούτσια Blahnik ήταν δημοφιλή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90.
Πολλές αναφορές στον Ισπανό σχεδιαστή έχει κάνει στην τηλεοπτική σειρά η Κάρι Μπράντσο (ο χαρακτήρας που υποδύεται η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) η οποία θυσίαζε το ενοίκιο της για ένα ζευγάρι Manolo’s. «Τα παπούτσια βοηθούν να μεταμορφωθεί μία γυναίκα» έχει πει ο 73χρονος Μανόλο Μπλάνικ.
Στην καριέρα των πέντε δεκαετιών έχει σχεδιάσει περισσότερα από 30.000 διαφορετικά στιλ παπουτσιών κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμη και των πιο αυστηρών κριτών της μόδας. «Ο Μανόλο Μπλάνικ είναι ένας θρύλος που συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε δηλωσή του ο Τζέιμς Κέιμπουρν, εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας.
Το ντοκιμαντέρ για τον Μανόλο Μπλάνικ είναι παραγωγής της βρετανικής Nevision και τις πωλήσεις έχει αναλάβει η Content Media. Παραγωγοί είναι οι Νιλ Ζάιγκερ, Τζίλιαν Μόζλι και Μπρόουιν Κοσγκρέιβ. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Τζέιμς Κέιμπουρν, Αν Μόρισον, Τίγκι Μακονόκι και Ραλφ Σάντιγια.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δίνουμε στο κοινό μια διορατική ματιά σε έναν από τους πιο εμβληματικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες της μόδας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Μανόλο Μπλάνικ, την Content Media και τη δημιουργική ομάδα πίσω από την ταινία» δήλωσε ο πρόεδρος της Music Box, Γουίλιαμ Σοπφ.
Στην ταινία εμφανίζεται ο Μανόλο Μπλάνικ σε παιδική ηλικία να κατασκευάζει μικροσκοπικά παπούτσια για σαύρες από περιτυλίγματα από καραμέλες στην πατρίδα του, στις Κανάριες Νήσους- είναι η ιστορία από την οποία προέρχεται ο τίτλος του ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση