GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για Σαββίδη, Μπόμπολα, ΔΟΛ και Βαρδινογιάννη...

Σαββίδης: Θέλω Πήγασο και πλειοψηφία Μega -Τράπεζες και Βαρδινογιάννης στο δρόμο του.  Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να εξαγοράσει τον Πήγασο τ...

Σαββίδης: Θέλω Πήγασο και πλειοψηφία Μega -Τράπεζες και Βαρδινογιάννης στο δρόμο του. 

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να εξαγοράσει τον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα -συνεπώς και το 32% του Mega– και, ταυτόχρονα, να πάρει από τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ το 22% που έχει στο κανάλι ο ιστορικός εκδοτικός οργανισμός. Αυτό εννοούσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ όταν έλεγε στην πρόσφατη συνέντευξή του ότι θα αποκτήσει κεντρικό κανάλι, ίσως και μέσα στον Μάιο.

Για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό του πρέπει να ξεπεραστούν δυο σημαντικά ζητήματα.

* Πρώτον
, να δεχτούν οι πιστώτριες τράπεζες τη διαγραφή τουλάχιστον 100 εκατομ ευρώ από τα συνολικά 170 εκατομ που χρωστάει ο Πήγασος. Πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο; Οι δικές μας πληροφορίες επιμένουν πως τα ανώτατα στελέχη των τραπεζών δεν πρόκειται να βάλουν την υπογραφή τους, αν δεν έχει προηγουμένως νομοθετηθεί το ακαταδίωκτο. Ο φόβος τους ότι μπορεί να βρεθούν στο σκαμνί, κατηγορούμενοι για κακουργηματική απιστία, είναι τεράστιος. Συνεπώς, όλα θα κριθούν από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει από τη Βουλή ρύθμιση προκαταβολικής αμνήστευσης όσων υπογράψουν.

* Δεύτερον, να δεχθεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη να παραμείνει με μειοψηφικό πακέτο στο Mega, όπως μέχρι σήμερα, αποκτώντας συνεταίρο που θα κάνει κουμάντο στα πάντα. Επισημαίνουμε ότι από την ίδρυση του σταθμού όλοι οι μέτοχοι διέθεταν μειοψηφικά πακέτα μετοχών, αλλά με κοινή τους συμφωνία όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν με ομοφωνία. Ίσχυε, δηλαδή, το βέτο. Πράγμα που στο εξής, προφανώς, θα καταργηθεί και το κανάλι θα λειτουργήσει με βάση τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Σημείωση πρώτη: Ο ΙΒάν Σαββίδης θέλει να εξαγοράσει τον Πήγασο και η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία για να περάσει από τη Βουλή την αμνήστευση των τραπεζικών στελεχών, που θα «κουρέψουν» περισσότερα από 100 εκατομ δανείων της επιχείρησης. Το πρόβλημα είναι ότι ήδη η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει σχέδιο διαπλοκής κυβέρνησης -Ιβάν Σαββίδη και, προφανώς, θα σηκώσει μεγάλη «σκόνη» αν πάει η υπόθεση στη Βουλή.

Θα αντέξει πολιτικά κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας, που και σήμερα ακόμη μιλούσε για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»; Αν θέλει πάσει θυσία κανάλι της επιρροής του, η απάντηση είναι «ναι». Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ξέρει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να πάει στις επόμενες εκλογές -όποτε και αν διεξαχθούν- μόνο με την απαξιωμένη ΕΡΤ.

Ακόμη και αν ψηφιστεί από τη Βουλή η αμνήστευση όσων τραπεζικών στελεχών υπογράψουν, θα διατηρηθεί ένα «αγκάθι«. Ορισμένοι τραπεζίτες δεν θέλουν να παραμείνει στον Πήγασο -άρα, και στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Μega– ο Φώτης Μπόμπολας, έστω με μειοψηφικό πακέτο. Θα άρουν τις αντιρρήσεις τους, τελικά;

Σημείωση δεύτερη: Η εξαγορά του Πήγασου -και δι αυτής, και του 32% του Mega– από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είναι αποκλειστικά θέμα δικό του, της κυβέρνησης και των τραπεζών. Η εξαγορά, όμως, του 22% του Μega το οποίο διαθέτει ο ΔΟΛ, δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση. Προδήλως, η κυβέρνησης θα ήθελε να το πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιο επιχειρηματικό σχήμα, το οποίο θα θελήσει να το διεκδικήσει στον πλειστηριασμό.

Αν, λοιπόν, βγει αυτοτελώς σε πλειστηριασμό το ποσοστό αυτό, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να το διεκδικήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη -είτε μόνη, είτε σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες.

Και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, δεν αποκλείεται ο Ιβάν Σαββίδης να ποντάρει εξωφρενικά μεγάλο ποσό και να κερδίσει. Ήδη ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης λένε καυστικά «του χάρισαν τα πρόστιμα 37 εκατομ της ΣΕΚΑΠ, του έδωσαν και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ε δεν είναι τίποτα για αυτόν να βάλει 20 εκατομ για τον Πήγασο και άλλα 10-12 για το 22% του ΔΟΛ στο Mega».

ΥΓ Έμπειρο τραπεζικό στέλεχος μας έδωσε και μια άλλη εκδοχή. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να αγοράσει και τον Πήγασο και τον ΔΟΛ, δίνοντας συνολικά 40 εκατομ και αναλαμβάνοντας τα δάνειά του Πήγασου, υπό την προυπόθεση βεβαίως ότι θα «κουρευτούν«. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος, «στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις δουλειές χωρίς ισχυρό ΜΜΕ»…

2 σχόλια

  1. Συνοπτικά:

    Καλή η προσπάθεια του Μεγάλου Μίκη Μας αλλά θα διαφωονήσουμε με τον όρο "Μαδουρισμό" διότι υπάρχει έλλειψη της πραγματικής παγκόσμιας διάστασης των "τοπικών" φαινομένων που με μια αναγωγή σε Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική που τολμά το Παγκόσμιο Κεφαλαίο στα πλαίσια της Αναγκαστικότητας Του στο Ιμπεριαλιστικό Του Στάδιο/Φάση του μπορούμε να το "τοποθετήσουμε" και Χρονικά! Έχωντας το Παγκόσμιο Κεφάλαιο πραγματικούς "Επιστήμονες" (πράγμα που δεν υφίσταται καθόλου Επιστημονικό Δυναμικό στον Χώρο της Αριστεράς/Κουμουνιστικής Αριστεράς!) έδρασε με πλήρης επιτυχία!
    Το Έναυσμα για "Απελευθερωτική" κίνηση από τα Τρομερά Του Αδιέξοδα Του Παγκόσμιου Κεφαλαίου δόθηκε (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ... ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ!!!) με την ... "Αραβική Άνοιξη "! Βλέποντας τον Χάρτη της Μεσογείου παρατηρούμε κάτι: Στον Αραβικό Κόσμο "Ξεκίνησαν" με της Σφαγές ενώ στην Ευρώπη με τα ... Οικονομικά!

    Οι Χρονικές Συμπτώσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ (Αραβική Άνοιξη και Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη)! Το "Καζάνι" στην Ευρώπη έβραζε άγρια όταν η Γερμανική Οικονομία (Ο Λαός της) απέκρουσε την Αμερικάνικη επίθεση με την υπόθεση Lehman Bros. ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το ... 2009! Η οικονομία της ΟΔΓ έχασε σχεδόν 180 (εκατόν ογδόντα) Δισεκατομμύρια!!! Μόλις απεκρούσθει αυτή η "επίθεση" το 2009 τότε βάλανε οι Αγγλοαμερικάνοι την καλύτερη Αποικία/Λακέ που έχουν στην Ευρώπη-ΤΗΝ Ελληνική Πολιτεία/Εξουσία! (Ο προεκλογικός Αγώνας του Κωστάκη και Γιωργάκη το 2009 τα λέει ΌΛΑ!) Παράλληλα στην Αραβική και Αφρικανική περιοχή ξεκινούν τα της ... Δημοκρατίας "Αραβική Ανοιξη"! Και το "Επίσημο" ξεκίνημα της ΝΤΠ είτανε το "Ελληνικό Χρέος" και ο Αυτοπυρπολισμός στην Τυνησία ΌΛΑ το ... 2010! Με ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΌΣΟ ΤΗΣ "ΑΡΑΒΙΚΉΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ (που θα έχει και εδαφική εθνική καταστροφή!!!)!!! Επίσης ένα σημείο που δεν έχεται δώσει καθόλου σημασία είναι όταν ο Υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως Schröder ο Oskar Lafontaine παραιτήθεικε! Ο πραγματικός λόγος; Ήθελε έλεγχο και καταγραφή των γερμανικών κεφαλαίων στους .... γαλλικούς τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς οίκους!!! Πράγμα ΤΑΜΠΟΥ! Διότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν και ... αμερικάνικα εικονικά κεφάλαια! Οι Γερμανοί όμως είναι του Πραγματικού και όχι του Εικονικού (δεν μιλάμε για τα Ναζί!)! Ο Lafontaine είθελε το Real γερμανικό κεφάλαιο στην Γαλλία!

    Α) Η Ελλάδα ΔΕΝ ΈΧΕΙ (ΟΥΔΕΝ) ΧΡΕΟΣ! Πληρώνουμε Άλλων Εικονικές Χασούρες!!!
    Β) Η Χώρα ΜΑΣ ΜΊΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ! Και το ξέρεις Εσύ πολύ καλά!!!
    Γ) Στην Βενεζουέλα παίζουν η ΝΤΠ άλλα παιχνίδια/κόλπα (π.χ. τα κλασικά πραξικοπήματα)! Καμιά σχέση με τους Ντόπιους Λακέδες μας!

    Και Έχεις Απολύτως Δίκαιο Μίκη που στο τέλος λές: Για Νέο Πατριωτικό Μέτωπο!

    Διότι η Αριστερά/Κουμουνιστική Αριστερά ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν οι ελέφαντες μαλώνουν την πληρώνουν τα μυρμήγκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση