GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μπεσαλή" χαρακτήρισε ο Βενιζέλος τον Σαμαρά!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.  Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε την Τρίτη το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του Πασοκ Βαγγέλης Βενιζέλος στην εκπ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. 

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε την Τρίτη το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του Πασοκ Βαγγέλης Βενιζέλος στην εκπομπή Αυτοψία και στον δημοσιογράφο του σταθμού Άλφα Αντώνη Σρόιτερ. Η συνέντευξη έρχεται χρονικά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κάνει συμβιβασμούς με την επιβολή μέτρων για το κλείσιμο της Β΄ αξιολόγησης και πριν πάνε στην Βουλή για ψήφιση τα νέα επώδυνα μέτρα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως ήταν η συνεργασία του κ. Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πως τον χαρακτηρίζει προσωπικά απάντησε χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό "Μπεσαλής".

Και πρόσθεσε :
Η συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν απολύτως έντιμη.
Όχι εύκολη, γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα.
Αλλά μια συνεργασία έντιμη, η οποία είχε ως σκοπό να σώσουμε τη χώρα, να τη βγάλουμε από την κρίση, και για αυτό πετύχαμε αυτό που πετύχαμε.
Είναι χαρακτήρας ανοιχτός …και θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του βορείου χώρου, μπεσαλής!»


Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κύριο Δημήτρη Σταμάτη (στενό συνεργάτη του κ.Σαμαρά) και τον Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας:
«Ο Δημήτρης Σταμάτης έπαιξε θετικό ρόλο στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας εξαίρετος υπουργος»


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης:
«Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα μνημόνια» «Δεν ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στην ΟΝΕ»
«Το ΔΝΤ το επέβαλε η Γερμανία. Υπήρχε μια λανθασμένη εντύπωση στην κυβέρνηση ότι μας συνέφερε η προσφυγή»
«Μόνο ο Σημίτης είχε προβλέψει και προειδοποιούσε για την επερχόμενη κρίση. Κάνεις άλλος»
«Ηταν άδικο όσα ειπώθηκαν για το λεφτά υπάρχουν. Δεν ειπώθηκε έτσι αλλά οι εντυπώσεις» «έμειναν»
«Δεν αφορά εμένα αλλά όντως στο υπουργικό συμβούλιο πολλοί υπουργοί δεν καταλάβαιναν το μέγεθος της κρίσης»

«Αν η πρόταση μου για 180 ψήφους είχε περάσει η πορεία της χώρας θα ήταν άλλη. Δεν θα είχαμε τους αγανακτισμένους. Σηκώσαμε δυσανάλογο βάρος «
«Ο κ. Παπανδρέου δεν ανετράπη. Πολλοί που τον στήριξαν διαπρέπουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε θέσει θέμα κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ. Δεν υπήρχε προσυνεννόηση για το δημοψήφισμα. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου αντελήφθη ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Έπεσε θύμα των εσφαλμένων εκτιμήσεων του. Οι προθέσεις του Παπανδρέου ήταν αγαθές. Ο καθένας πράττει αναλόγως των δυνατοτήτων του. Έκανε ότι μπορούσε. Θα μπορούσε να κάνουμε μια άλλη προεκλογική εκστρατεία»

«Εμεις λέγαμε για υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα με την προϋπόθεση της υψηλής ανάπτυξης. Ο Τσιπρας δικαίωσε το Σοιμπλε στραγγαλίζοντας την οικονομία».
«Καναμε ότι μπορούσαμε για τους ομολογιούχους»

«Η χώρα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε ένα διαρκές μνημόνιο. Το 2015 κάναμε μια ιστορική οπισθοχώρηση»
«Χρειάζονται προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχουν σήμερα. Η κοινωνία ακόμα πιστεύει μύθους. Πρέπει να αποκτήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόταγμα»


Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι:


«Έχει καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα στο Μνημόνιο 3 με χειρότερους όρους από το δεύτερο Μνημόνιο κι έχει καταφέρει να χάσει τα πλεονεκτήματα του δευτέρου Μνημονίου, τα οποία τώρα του τα ξαναδίνουν ως παροχές, ενώ τα είχαμε και τα χάσαμε τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2015. Και τώρα, τι ζητάει; Ζητάει το μικρό συμπλήρωμα του PSI του 2012, δηλαδή τις πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές, οι οποίες είναι δεδομένες από το 2012».

Σχετικά με την συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι δανειστές, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εταίροι:

«Αυτή τη στιγμή «παίζουν», δηλαδή «δουλεύουν» μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που πήγε από το ένα άκρο του «επονείδιστου και διαγραπτέου χρέους», στο άλλο άκρο «γλείφω εκεί που έφτυνα και θέλω το συμπλήρωμα του PSΙ, δεν ξέρω πώς να το ζητήσω, δεν το παίρνω, φορτώνω τη χώρα με σκληρούς όρους, και τους αφήνω αυτούς για τους επόμενους».

«Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και όχι η ΝΔ. Αυτό είναι παθογένεια. Οι χειρισμοί 2009-2011 επέτρεψαν να κρυφτεί η ΝΔ από τις ευθύνες της. «Όσοι το επέτρεψαν έχουν τεράστια ιστορική ευθύνη. Μας κόστισε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου το 2012»
«Εχει ευθύνες το ΠΑΣΟΚ δεν το αθωώνω. Καλλιέργησε μια κουλτούρα πελατειασμού. Γι αυτό πήγε η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεώρησαν ότι εκεί θα βρουν το παλιό ΠΑΣΟΚ των παροχών και της ευκολίας.».

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε τις μεγάλες κρατικοποιησεις»


«Εγω έδωσα την εντολή για έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Κανένα άλλο κόμμα δεν το έκανε. Το πόρισμα πήγε στην δικαιοσύνη. Υπήρξε υπερβολικός δανεισμός και κακοδιαχείριση. Δεν είπαμε ότι έβαλε το χέρι στο μελι».
«Η δραχμή θα δημιουργήσει πρόβλημα δημοκρατίας, θα υπάρξουν συνθήκες εμφυλίου»

«Πρέπει γενναιόδωρα να συμβάλουμε στο να γίνει ένας μεγάλος σχηματισμός του προοδευτικού κέντρου, στον οποίο εμπεριέχεται και η κεντροαριστερά, εμπεριέχεται και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά όχι μόνο. Αυτός, με αξιώσεις να πάρει μεγάλα ποσοστά και να παίξει ξανά ρόλο. ….Εάν ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, ο χώρος του προοδευτικού κέντρου, παράγει αβεβαιότητα και ασάφεια ως προς την επόμενη μέρα, στέλνουμε κόσμο στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Και εγώ κόσμο στη ΝΔ δεν θέλω να στείλω….

«Ισως και κάποιοι σκέφτονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «αφήστε μας και εμάς στην αντιπολίτευση, θα έχουμε και μια σχετική ησυχία». Όχι. Δεν εμπιστεύομαι την ολοκλήρωση μιας εθνικής στρατηγικής, για την οποία δώσαμε όλο μας το είναι, στη ΝΔ»

«Θα ήταν σημαντικότερο αν ο Παπανδρέου δεν έφευγε το 2015»
«Δεν θέλω να εκφραστω για τα εσωκομματικα»
«Πρωιμο το τι θα κάνω στις επόμενες εκλογές. Θα το πω την στιγμή που πρέπει. Εμένα με ενδιαφέρει η χωρα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ε. Βενιζέλος με την συνέντευξή του τόνισε ότι θα ασχολείται ενεργά με την πολιτική την οποία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει ποτέ ως Έλληνας πολίτης ενώ ξεχώρισε η δήλωσή του για τον κ. Σαμαρά όπου βέβαια σχολιάστηκε έντονα θετικά σε μία ρευστή πολιτικά περίοδο....

1 σχόλιο

  1. Άντε βρε Μπαγάσα ΧΟΊΡΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕ με αυτά και με αυτά ΠΗΡΕΣ άξια το χρίσμα του εξωκοινοβουλευτικού ΥΠΟΥΡΓΟΎ, ΑΝ ΠΌΤΕ ΓΊΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ...

    ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ...ΟΙ ΝΈΟΙ ΝΈΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ..

    ΡΕ ΠΟΥ ΠΆΜΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση