GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο - Τα στοιχεία δείχνουν "Πυρήνες" - ΒΙΝΤΕΟ

Σταθερή, και χωρίς να εμπνέει ανησυχία, είναι η κατάσταση υγείας του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, μετά την τρομοκρατική επίθεση ...


Σταθερή, και χωρίς να εμπνέει ανησυχία, είναι η κατάσταση υγείας του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, μετά την τρομοκρατική επίθεση της οποίας έγινε στόχος. Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην Πρωθυπουργός, τραυματίστηκε, όταν ένας «παγιδευμένος» φάκελος εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, στη συμβολή των οδών Μάρνη και Στουρνάρη.

Από την έκρηξη τραυματίζεται ο κ. Παπαδήμος, καθώς και οι δύο άλλοι επιβαίνοντες στο όχημα, ο οδηγός και ο συνοδηγός, καθώς και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας.





Οι "Πυρήνες" πίσω από το χτύπημα
Όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα βρίσκεται η οργάνωση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".
Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης και μάλλον πρόκειται για πυρίτιδα και πυροτεχνήματα.
Τα ίδια ευρήματα είχαν ανακαλύψει οι πυροτεχνουργοί σε παρόμοιους φακέλους που είχαν εντοπιστεί πριν από λίγους μήνες και πρόκειται για την ίδια πρακτική που ακολουθούν οι «Πυρήνες της Φωτιάς», προκειμένου να μην εντοπίζονται.





Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η νέα τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομο-πακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και την έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", ο συντάκτης του οποίου ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».
Συναγερμός για νέα τρομο-πακέτα
Εν τω μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες.
Έτσι, στα κέντρα διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., αλλά και σε εταιρείες κούριερ ψάχνονται ένας προς έναν όλοι οι φάκελοι με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα εκρηκτικά δέματα.
Διαβάστε περισσότερα στην καθημερινή εφημερίδα "Ειδήσεις" που κυκλοφορεί
Πώς έγινε η έκρηξη

,,,,
Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην Πρωθυπουργός.
Οι δύο αστυνομικοί-συνοδοί του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι ακολουθούσαν με άλλο συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και απλώς έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
Πώς έφθασε το τρομο-πακέτο στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου
Από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής είναι ο εντοπισμός της διαδρομής που ακολούθησε το τρομο-δέμα. Δηλαδή, από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.
Ο φάκελος φέρεται να είχε ως δήθεν αποστολέα την «Ακαδημία Αθηνών» στην οποία ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φάκελοι που προορίζονται για τον Λουκά Παπαδήμο ελέγχονται με μηχανήματα ακτίνων είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος, είτε στη Βουλή των Ελλήνων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος φάκελος είχε ελεγχθεί από το μηχάνημα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, χωρίς όμως να εντοπιστούν τα εκρηκτικά.



Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξεταστεί βήμα-βήμα η πορεία της συγκεκριμένης αλληλογραφίας.
Να εντοπιστούν όλα τα σημεία ελέγχου από τα οποία πέρασε και να εξεταστεί κατά πόσο υπήρχε αστοχία των μηχανημάτων ελέγχου που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το περιεχόμενο του φακέλου ή υπήρξε ανθρώπινο λάθος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δοθεί σαφέστατη εντολή σε όσους βρίσκονται στα σημεία ελέγχου και χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ή έχουν την ευθύνη ελέγχου αλληλογραφίας σε μεγάλους και σημαντικούς οργανισμούς και υπηρεσίες, να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους των φακέλων με παραλήπτες πολιτικούς ή άλλους στόχους, προκειμένου να διαπιστώνουν αν οι φάκελοι περιέχουν καλώδια ή μπαταρίες ή άλλο ύποπτο περιεχόμενο.
Στοχοποιημένος από τρομοκράτες
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν από τους πλέον στοχοποιημένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, με το όνομά του εμφανίζεται σε μεγάλο αριθμό προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Μάλιστα, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου βρισκόταν και στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπας που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ηλιούπολη.
Πάντως ο πρώην Πρωθυπουργός είδε την φρουρά του να μειώνεται και από τους συνολικά 12 αστυνομικούς, ένα όχημα και μια μοτοσικλέτα έπεσε στα 8 άτομα, ένα όχημα και μια μοτοσικλέτα.
Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης υπήρχαν συνολικά τρεις αστυνομικοί που τον συνόδευαν.
Δύο στο συνοδευτικό όχημα Scoda και ένας με μοτοσικλέτα.
Το Μercedes που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν της Τράπεζας της Ελλάδος όπως ο οδηγός και ο συνοδός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση