GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακρούει πρύμνα η Λυδία Κονιόρδου για το Ελληνικό

Σε ανάκληση της απόφασης για αναπομπή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της επανεξέτασης τριών κτιρίων του Ελληνικού προχωρ...


Σε ανάκληση της απόφασης για αναπομπή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της επανεξέτασης τριών κτιρίων του Ελληνικού προχωρά η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η ανάκληση έγινε «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος».
Πρόκειται για το κέλυφος του αρχικού κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του παλαιού πύργου ελέγχου του Αεροσταθμού και του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αθηνών. Συγκεκριμένα τα μέλη του ΚΣΝΜ κλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 να διερευνήσουν κατά πόσο οκτώ κτίρια του πρώην αεροδρομίου, μεταξύ των οποίων και τα παραπάνω, έχουν τις προϋποθέσεις να κηρυχθούν μνημεία.
Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας πλέον των επτά ωρών τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν να κηρύξουν ως μνημείο μόνο το κτίριο του αγγλικού υποστέγου «Παγόδα». Για τον Δυτικό αεροσταθμό η απόφαση της μη κήρυξης ήταν ομόφωνη, για τις εγκαταστάσεις του Κολεγίου οκτώ μέλη τάχθηκαν υπέρ του μη χαρακτηρισμού και τέσσερα υπέρ της κήρυξης και για τον παλαιό πύργο ελέγχου εννέα μέλη έκριναν ότι δεν πρέπει να κηρυχθεί και τρία μέλη ζήτησαν την κήρυξη. Η σχετική υπουργική απόφαση εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση