GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται οι εισφορές στον ΕΦΚΑ με συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών

Νέο χαράτσι για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες φέρνει το τελικό κείμενο του μνημονίου στο οποίο κατέληξα...


Νέο χαράτσι για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες φέρνει το τελικό κείμενο του μνημονίου στο οποίο κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί.

Η κυβέρνηση συμφώνησε ότι θα αυξηθεί η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Από το 2018 στον ΕΦΚΑ αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών, με έκπτωση στο αποτέλεσμα που θα προκύπτει της τάξεως του 15%.

Από το 2019 και μετά οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να υπάρχει καμία έκπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση