GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τράπεζα Κύπρου πουλά «κόκκινα» δάνεια

Σε πωλήσεις "κόκκινων" δανείων σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, με μικρό μερίδιο στην αγορά, προχωρά η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη νομ...


Σε πωλήσεις "κόκκινων" δανείων σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, με μικρό μερίδιο στην αγορά, προχωρά η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή και ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν τις επιστολές πελάτες που βρίσκονται στη λίστα.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι επιστολές είναι κυρίως προς "developers", αφορούν δηλαδή εμπορικά ακίνητα και σε πρώτη φάση δεν θα είναι πάνω από 50 με την αξία των δανείων περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια αυτά έχουν επιλεγεί επειδή είναι κατηγοριοποιημένα ως Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ). Οι πελάτες ενημερώνονται για το υπόλοιπο λογαριασμού στις 31 Μαρτίου 2017 για κάθε λογαριασμό πιστωτικής διευκόλυνσης, όπως και οι εγγυητές.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τα δικαιώματά τους, ως δανειοληπτών,θα συνεχίσουν να ισχύουν ως έχουν. Σύμφωνα με τον "περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα Νόμο του 2015", μόλις ο πελάτης λάβει την επιστολή της Τράπεζας Κύπρου θα πρέπει να αποφασίσει σε διάστημα 45 ημερών εάν θέλει να εξοφλήσει το δάνειο. Εάν δεν το εξοφλήσει, τότε με βάση τη νομοθεσία οι πιστωτικές διευκολύνσεις από την Τράπεζα Κύπρου θα μεταφερθούν στο νέο πιστωτικό ίδρυμα.

Το πιστωτικό ίδρυμα, που προτίθεται να αγοράσει τα δάνεια, είναι κυπριακό και με αυτή την κίνηση αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο του στην αγορά. Τα επηρεαζόμενα δάνεια των πελατών της Τράπεζας Κύπρου ήταν μη εξυπηρετούμενα, έχουν αναδιαρθρωθεί, εξυπηρετούνται, αλλά με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ένα χρόνο εξακολουθούν και παραμένουν στην κατηγορία των προβληματικών χορηγήσεων.

Η Τράπεζα Κύπρου με τη μεταβίβαση δανείων στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χαρτοφυλάκιό της. Από αυτή την κίνηση αναμένεται ότι θα απελευθερωθούν κεφάλαια που είναι δεσμευμένα για προβλέψεις και θα βελτιωθούν τόσο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας όσο και συνολικά ο ισολογισμός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση