GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρε, Πρωθυπουργέ, Βουλευτές πού στηρίζεστε;

Επισημαίνει ο  Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος. Δεν αποτελεί απλώς εξευτελισμό του πολιτεύματος αυτό το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμ...

Επισημαίνει ο  Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος.

Δεν αποτελεί απλώς εξευτελισμό του πολιτεύματος αυτό το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια!

Δεν είναι ένα ακόμη νομοθετικό κείμενο που τόσο ως γενική μορφή (οντολογικώς), όσο και ως περιεχόμενο (επιστημολογικώς) δεν έχει θέση στο πλαίσιο της ελληνικής συνταγματικής τάξης, ενώ αντιφάσκει με οποιαδήποτε δημοκρατική και φιλελεύθερη έννοια της Δομής του Δικαίου και του λεγόμενου νομικού πολιτισμού της Ευρώπης!

Δεν είναι τέρας του κοινοβουλευτισμού, όπως τα προηγούμενα τρία μνημόνια με την τρόικα!

Πρόκειται για την απόλυτη κοινοβουλευτική φάρσα. Το ελληνικό κοινοβούλιο νομοθετεί την ουσιαστική ακύρωσή του, στη συνέχεια του επταετούς ξεπεσμού του. Αυτή τη φορά δεν υπαινίσσεται, ούτε προδηλώνει όπως τις προηγούμενες τρεις, την υποχώρηση της δημοκρατίας ενώπιον της οικονομικής ανάγκης για "πάση θυσία στο ευρώ" με μια αντισυνταγματική και αντιευρωπαϊκή μεθοδολογία. Τώρα ψυχρά και κυνικά καταδηλώνεται πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν από την τρόικα και ρυθμίζονται από το ΔΝΤ και το Eurogroup!

Σήμερα είναι η αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχεται σαφώς πως θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η τρόικα. Άρα, δεν έχουν σημασία ούτε οι ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής! Γιατί να έχει σημασία η βούληση, η επιστημονική γνώμη του δημοσιονομικού δικαστηρίου, των καθηγητών Συνταγματικών Θεσμών και της Επιτροπής; Γιατί να έχει σημασία η δική μου αγωνία για την εξέλιξη της παρακμής του ελληνικού κοινοβουλευτισμού μέχρι του απόλυτου ξεπεσμού, που ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξή του;

Την σημασία, αναγνώστη μου, στη σημερινή Ελλάδα διαμορφώνει αποκλειστικά η σχέση της τρόικας με τις κυβερνήσεις της συντεταγμένης πτώχευσης κράτους και τραπεζών.

Μόνον που πρόκειται για μια σημασία που ακυρώνει θεμελιωδώς σήμερα καί την πολιτική σημασία της φιλελεύθερης αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του παύουν πλέον να έχουν οποιαδήποτε πολιτική σημασία. Είναι εντελώς ασήμαντοι πολιτικώς, αλλά σημαντικότατοι για τη διαδικασία υποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας από την κυριαρχία της τρόικας ως θεμέλιο του πολιτεύματος.

Πρόεδρε, Πρωθυπουργέ, Βουλευτές έχετε συναίσθηση του πεδίου πάνω στο οποίο θα στηρίζεστε από εδώ και εμπρός; Δεν είναι ανωμαλία, βόμβα πολλών μεγατόνων είναι στα θεμέλια της ίδιας της ανωμαλίας που υποκρίνεται τη δημοκρατία στον τόπο μας...

2 σχόλια

  1. Κύριε Κασιμάτη με αγάπη... αλλά ...


    Είτε ΜΆΣ αρέσει Είτε ΔΕΝ ΜΆΣ ΑΡΈΣΕΙ το ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΈΓΙΝΕ με τον Αμερικανόδουλο Μαριχουανάκια/Πειραγμένο Γιωργάκη ΕΊΣ ΓΝΏΣΕΙΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΟΥ Κωστάκη!!!! Η Ηχηρή Σιωπή ΤΩΝ Συνταγματολόγων/Πρωκτολόγων Έδωσε ΤΗΝ Συγκατάθεση Τους Με την Μαφιόζικη Σιωπή Τους!

    Και εάν η Αμερικανοκίνητη Φασιστοειδής Χούντα ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΤΟ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ Καταστρέφωντας Τόσο Την Ελλάδα/Ελληνική Κοινωνία ΌΣΟ και Την Κύπρο (Το Βλέπουμε και Σήμερα) Η Σημερινή Μοντέρνα (Moderne Times) Ανθελληνική Χούντα Του Εικονικού Διεθνές Ναζιστοφασιστικού Κεφαλαίου που ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΤΟ 2009 ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΕΛΕΊΩΤΙΚΑ!
    Η Χ.Α. είναι του Συστήματος τσιπάκια/τσιράκια και όταν τελειώσουν την καταστροφή της Χώρας οι Αποικιοκράτες θα την εξαφανίσουν όπως ο Führer την SA! ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΌΣΟ ΤΗΣ Χ.Α. ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ!!!

    Ο ρόλος της Εκκλησίας του Θεανθρώπου του ΙΧΘΥΣ ΕΊΝΑΙ Ύποπτος έως Σατανικός/Ανθελληνικός! Και ΆΣ ΞΈΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΕΝΑ: ΤΟ ΜΑΣΤΗΓΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ Το Ίδιο Εκείνο που έδιωξε του έμπορους/τραπεζίτες Από Τον Οίκο/Εκκλησία/Ναό/Κοινωνία Του Πατέρα Του ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και ξέρετε τι Σας περιμένει Εσάς!!! Και Δεν Σας βοηθούν Τίποτα ούτε Ιερά Λείψανα ούτε Λειτουργίες/Ευχέλαια Ούτε Λαμπάδες! Να είστε Σίγουροι γιαυτό Φαρισσαίοι!



    Ο Αρχηγός Ειμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν φορέσεις ή δεν φορέσεις γραβάτα άχρηστε τσίπρα, αλλά από τσίπρα ξετσίπωτο τι άλλο να περιμένεις από το να θέλει να πουλήσει για μαγκιά και το κατούρημα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση