GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ματς που δεν χάνει ο Μπουφόν

Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα και με σιγουριά μπορεί να πει κάποιος ότι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν χάνει αυτόν τον τελικό. ...


Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα και με σιγουριά μπορεί να πει κάποιος ότι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν χάνει αυτόν τον τελικό.
Το εκτός έδρας 2-0 της Γιουβέντους επί της Μονακό πριν από μια εβδομάδα έκανε απλά τα πράγματα και στο Πριγκιπάτο άνοιξε ο δρόμος για τον τελικό.
Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει προκριθεί από τα ημιτελικά έχοντας χάσει με 2 γκολ διαφορά στο πρώτο ματς, ενώ η Μονακό στις 3 εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει σε ημιτελικά δεν έχει νίκη.
Αν λοιπόν η Γιουβέντους πάρει την πρόκριση, τότε θα επιστρέψει σε τελικό μετά από δύο χρόνια, καθώς θυμίζουμε πως είχε ηττηθεί απ'την Μπαρτσελόνα στον τελικό του 2015.
Εκείνη ήταν η 6η ήττα της σε τελικό, έχει και δύο τρόπαια (1985, 1996), έτσι θα παίξει σε τελικό Champions League (ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών) για 9η φορά στην ιστορία της.
Όσον αφορά στη Μονακό, ενδεχόμενη... ανατροπή-θαύμα θα σημαίνει δεύτερη συμμετοχή σε τελικό, με την πρώτη να είναι στην ήττα απ'την Πόρτο το 2004.
Η Γιουβέντους είχε αποκλείσει τη Μονακό και τις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν στην Ευρώπη, στα ημιτελικά της σεζόν 1997-1998 και στα προημιτελικά της σεζόν 2014-2015.
Ο Μπουφόν, στο ματς του "Stade Louis II" έφτασε τις 100 συμμετοχές στο Champions League, ενώ στην ρεβάνς της Ρώμης φτάνει τις 150 συμμετοχές γενικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Έκλεισε τα 39 του χρόνια τον περασμένο Ιανουάριο
Ο Μπουφόν επίσης έχει κρατήσει το "μηδέν" και στα 5 νοκ-άουτ ματς (στο τελευταίο του ομίλου έπαιξε ο Νέτο), ενώ η Γιουβέντους από τα 11 ματς φέτος στο Champions League έχει δεχτεί γκολ μόνο στα δύο.
Ένα γκολ από τη Λιόν και ένα από τη Σεβίλλη, συνολικά έχει δεχτεί μόνο δύο γκολ σε 11 αγώνες, όσα γκολ δηλαδή χρειάζεται η Μονακό απόψε μόνο για να πάει το ματς στην παράταση.
Η Γιουβέντους είναι αήττητη στο Τορίνο στα τελευταία 22 ευρωπαϊκά ματς και αν απλά μείνει αήττητη για 23ο θα έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό του Champions League 2016-17.
Στην προσπάθεια των παικτών της "γηραιάς κυρίας" θα συνεισφέρει και ο Σάμι Κεντίρα, ο οποίος είχε χάσει τον πρώτο ημιτελικό λόγω τιμωρίας, έτσι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα άπαντες στην διάθεσή του, με εξαίρεση τους "κλασικούς" τραυματίες, Μάρκο Πιάτσα και Ντανιέλε Ρουγκάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση