GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισβολή τουρκικών πολεμικών στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αγαθονήσι μπήκαν το μεσημέρι δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία. Η Τουρκία...


Στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αγαθονήσι μπήκαν το μεσημέρι δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία. Η Τουρκία, έχοντας βγάλει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος», δοκίμασε να αμφισβητήσει για μία ακόμα φορά έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και ειδικότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν λίγο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος», προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στη θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά, παραβιάζοντας κατά την κίνησή τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή, περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα εθνικά χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.
Τα τουρκικά σκάφη, στη συνέχεια, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση