GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας: Χωρίς προηγούμενο η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα

Την «τεράστια πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, από το 2010, στη διόρθωση των ανισορροπιών τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελ...


Την «τεράστια πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, από το 2010, στη διόρθωση των ανισορροπιών τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.
«Είναι μια πρόοδος μοναδική και χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη και τον ΟΟΣΑ» ανέφερε, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ακόμα μένουν πολλά να γίνουν και ότι το υψηλό χρέος και η υψηλή ανεργία είναι ακόμα προβλήματα που δυσκολεύουν την ελληνική οικονομία
Στην ομιλία του, με θέμα κυρίως το αν βρισκόμαστε κοντά στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε την ανάγκη διευθέτησης του ζητήματος του χρέους, ως βασικής προϋπόθεσης για την ανάκαμψη.

2 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!


    Σου Είπαν Ψέματα Πολλά
    Ψέματα Σήμερα Σου λένε Ξανά
    κι Αύριο Ψέματα Ξανά θα σου πουν.
    Ψέματα σου λένε οι Εχθροί Σου
    μα κι οι Φίλοι Σου με Ψεύτικες Αλήθειες Σε κοιμίζουν.
    Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ΨΕΥΤΕΣ
    μα κι οι Φίλοι Σου σού κρύβουν την Αλήθεια.
    Πού Πας με Ψεύτικα ΟΝΕΙΡΑ;
    Πού Πας με Ψεύτικα ΟΝΕΙΡΑ;
    Καιρός ΝΑ σταματήσεις
    καιρός ΝΑ τραγουδήσεις
    καιρός ΝΑ κλάψεις και να πονέσεις
    καιρός ΝΑ Δεις.
    Καιρός ΝΑ παλέψεις.
    Καιρός ΝΑ Αντισταθείς.
    Καιρός να Επαναστατήσεις για ΝΑ Ζήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα δεν ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΉ ΤΗΣ έχει δίπλα της και τα αμερικανικά όπλα προφανώς θα διασφαλίσουν και την επένδυση δισεκατομμυρίων που έχει ξεκινήσει η ExxonMobil.

    Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη αλλά και στην Κάρπαθο, για την οποία έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση, διασφαλίζει στην υπερδύναμη την εποπτεία και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των αναμενόμενων ενεργειακών πόρων προς τις αγορές της Δύσης, καθώς επίσης και την ασφάλεια των επενδύσεων των αμερικανικών εταιρειών, σε μια στιγμή μάλιστα που οι διευκολύνσεις που παρέχονται από την Τουρκία για την εποπτεία της Μέσης Ανατολής δεν είναι πια αξιόπιστες για τους Αμερικανούς δεν είναι τυχαία η μεθόδευση για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε ελληνικά εδάφη, κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, όπου ήδη έχει συμφωνηθεί η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας...ΈΓΙΝΕ..σας λέω ..

    Ενεργειακή ασφάλεια.

    Δεν είναι μυστικό ότι όπου υπάρχει πετρέλαιο και όπου χαράζονται οι [δρόμοι] μεταφοράς του το περιβάλλον γίνεται ασταθές, καθότι για τη διανομή των οικοπέδων μεταξύ των [δικαιούχων], αλλά και την εξασφάλιση του μεριδίου των ισχυρών παικτών χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών.

    Αξίζει να σημειωθεί, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της εν λόγω δραστηριότητας, ότι οι εν λόγω εταιρείες διεκδικούν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μια περιοχή 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και τα διοικητικά συμβούλια έχουν εγκρίνει επενδύσεις συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων!!!! Το ύψος και μόνο της επένδυσης αποκαλύπτει την προσδοκία του κέρδους που εκτιμούν ότι μπορούν να αποκομίσουν οι εν λόγω πετρελαϊκοί κολοσσοί και η χώρα.

    Ανάλογους υπολογισμούς πιθανότατα κάνουν και οι δανειστές, οι οποίοι έχουν στο χέρι όχι μόνο τα σημερινά, αλλά και τα μελλοντικά έσοδα του ελληνικού κράτους..

    ΑΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΟΔΟΣΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΆΛΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΎΜΕ ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ...Τ~Ω~Ρ~Α..Και ας κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον [ΜΆΓΚΑ] ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΆΞΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε.... ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΎΜΕ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση