GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ! Η Μέρκελ συνέτριψε τον Σουλτς...

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ είναι οι νικητές στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στ...

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ είναι οι νικητές στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο μεγαλύτερο κρατίδιο, της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπως καταδεικνύουν τα exit poll.

Σύμφωνα με το exit poll των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, το CDU λαμβάνει 34,5% των ψήφων, ένα ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με το 26,3% του 2012.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς (SPD) λαμβάνουν 30,5% και βγαίνουν αποδυναμωμένοι από την εκλογική αυτή αναμέτρηση σε σύγκριση με το 2012 που είχαν εξασφαλίσει 39,1%.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν μεγαλύτερη από αυτή στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, καθώς μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχε ψηφίσει ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι ποσοστού 29% που είχε ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012.

Το SPD πλειοψηφεί και κυβερνά την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (που είναι και η γενέτειρα του Σουλτς!) για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 1945, ενώ η απώλεια της τοπικής κυβέρνησης, ενισχύει τους προβληματισμούς για την ρεαλιστική πολιτική δυναμική των Σοσιαλδημοκρατών να νικήσουν τους Συντηρητικούς στις ομοσπονδιακές εκλογές του φθινοπώρου.

Αναλυτικά τα προγνωστικά

Προγνωστικά (Exit poll) ZDF / ARD 2017



Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) : 30,5 %
Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (CDU) : 34,5 %
Πράσινοι (Die Gruenen) : 6 %
Φιλελεύθερο Κόμμα Γερμανίας (FDP) : 12 %
Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) : 7,5 %
Αριστερά (Die Linke) : 5 %

(Φωτογραφία: AP Photo/Michael Sohn, File)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση