GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κολωνού κατηγορείται για εκβιασμό!

Αστυνομικός υποδιευθυντής, διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος της Αττικής -και συγκεκριμένα του Κολωνού- συνελήφθη από τη Διεύθυνση...


Αστυνομικός υποδιευθυντής, διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος της Αττικής -και συγκεκριμένα του Κολωνού- συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για δωροληψία και εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής του, ενώ ακόμη δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για συνέργεια στην υπόθεση.
Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με καταγγελία ιδιοκτήτη χώρου στάθμευσης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του ζήτησε και πήρε χρηματικά ποσά για να του παρέχει «κάλυψη» στην επιχείρηση που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων υπηρεσιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, κατα τον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποια παράβαση, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κάλεσε τον ιδιοκτήτη στο γραφείο του και του ζήτησε να του καταβάλλει 300 ευρώ το μήνα, προκειμένου να τον καλύπτει και να τον ειδοποιεί σε περίπτωση ελέγχων. Όπως είπε ο καταγγέλων, αρχικά τού έδωσε το συμφωνηθέν ποσό, αλλά αργότερα του έκανε παζάρια και το κατέβασαν στα 200 ευρώ.
Χθες το μεσημέρι, 8 Μαΐου 2017, μετά την καταγγελία, ο επιχειρηματίας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε τα 200 ευρώ στον αξιωματικό, τα οποία ήταν προσημειωμένα. Αμέσως μετά ο διοικητής συνελήφθη από συναδέλφους του της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, με τα χρήματα στην κατοχή του.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη ένας υπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, καθώς, όπως ανέφερε ο καταγγέλων, ήταν παρόντες σε μία απο τις συναντήσεις με τον διοικητή τους. Οι δύο αστυνομικοί δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Σήμερα ο αστυνομικός υποδιευθυντής οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκαν ΕΔΕ και λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση