GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταβερνάκια για να φας σαν Κρητικός στην Αθήνα

Η κρητική κουζίνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές τοπικές κουζίνες και από τις ...


Η κρητική κουζίνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές τοπικές κουζίνες και από τις πλέον υγιεινές στον κόσμο.
Όποιος ταξίδεψε ποτέ στην Κρήτη έχει σίγουρα αντιληφθεί πως η κουζίνα αυτού του τόπου έχει ψυχή, ποικιλία και μπόλικη νοστιμιά.
Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Τα τελευταία χρόνια, οι γεύσεις της Κρήτης έχουν κάνει απόβαση σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και εμείς ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα γευστικό ταξίδι μέσα από εστιατόρια που αγαπούν την κρητική κουζίνα και μας μεταδίδουν τη φιλοσοφία της.
Επισκεφθήκαμε τις παρακάτω ταβέρνες, δοκιμάσαμε μυρωδάτο απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς και οφτό αρνάκι παρέα με άφθονη ρακή κι έχουμε μόνο θετικές εντυπώσεις να σας μεταφέρουμε.
Κατσούρμπος

Μια λαχταριστή γνωριμία με τις κρητικές λιχουδιές σας περιμένει στον Κατσούρμπο, στην περιοχή του Παγκρατίου. Θα το βρείτε ακριβώς πάνω στην Πλατεία Προσκόπων και θα το ξεχωρίσετε, επίσης, για το ζεστό και οικείο περιβάλλον του που θυμίζει περισσότερο επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, παρά εστιατόριο.
Στην κουζίνα του μπαίνουν αγνές πρώτες ύλες από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού (γαλακτοκομικά προϊόντα, κρητικά χόρτα κ.α.), επιλεγμένες με γνώμονα πάντα την εποχικότητα.
Αν θέλετε, λοιπόν, να ζήσετε μια αυθεντική κρητική γευστική εμπειρία επιλέξτε πιάτα όπως αρνί με σταμναγκάθι, τσιγαριαστό αρνάκι, γαμοπίλαφο και χοχλιούς μπουμπουριστούς και συνοδεύστε τα με βιολογικό λευκό ή κόκκινο κρητικό κρασί ή ρακή παραγωγής των ιδιοκτητών.
Πληροφορίες
Αμύντα 2, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, τηλ. 210 7222167, www.katsourbos.gr, fb page: Κατσούρμπος
Ταβέρνα του Διοματάρη

Η Ταβέρνα του Διοματάρη ήρθε από τα Χανιά στα Πετράλωνα για να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.
Το πρώτο πράγμα που θα γευτείτε εδώ είναι το εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί. Θα συνεχίσετε με νοστιμότατο απάκι, ευωδιαστά καλτσούνια, γαμοπίλαφο, πατάτες με στάκα και κατσικάκι τσιγαριαστό συνοδεύοντάς τα με μαρουβά και άφθονη ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη. Τώρα το καλοκαίρι, θα καθίσετε στην όμορφη ταράτσα του.
Πληροφορίες
Δημοφώντος 80, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3455 505, fb page: Ταβέρνα Διοματάρης
Τα Ρωμανάκια

Γνήσιος εκπρόσωπος των γεύσεων της Κρήτης στην Αγία Παρασκευή. Τα Ρωμανάκια (έτσι αποκαλούσαν τους ιδιοκτήτες, Κώστα και Μανώλη Ρωμανάκη, στον τόπο καταγωγής τους, την Κρήτη), θα σας μυήσουν στην κρητική φιλοσοφία από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Ζεστό σπιτικό φαγητό βασισμένο σε κρητικές παραδοσιακές συνταγές και αυθεντική κρητική ρακή, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον. Μην χάσετε τα κρητικά γλέντια με παραδοσιακή, κρητική μουσική ή τις λυχναροβραδιές, μόνο υπό το φως των λύχνων.
Πληροφορίες
Λεωφόρος Μεσογείων 366, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6532278, www.romanakia.gr
Πασιφάη

Το μεζεδοπωλείο Πασιφάη που ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό και συνεχίζει πλέον στη Γλυφάδα, αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες επιλογές για κρητικό φαγητό.
Σε ένα χώρο που θυμίζει πολύ παραδοσιακό σπίτι, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα, το ξύλο και το βαθύ κόκκινο χρώμα θα δοκιμάσετε γενναίες, σπιτικά μαγειρεμένες μερίδες όπως κατσίκι στο φούρνο με πατάτες και στάκα, γαμοπίλαφο, μακαρόνια στο ζουμί με ανθότυρο, χοχλιούς μπουμπουριστούς, γαμοπίλαφο κ.α.
Πληροφορίες
Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, τηλ. 210 9944024, fb page: Η Πασιφάη - Pasifai
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση